Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dilekçe Robotu: Her Derde Derman Anında Teslim Mektuplar

Dilekçe Robotu: Her Derde Derman Anında Teslim Mektuplar

Yazılım mühendisi Batuhan Katırcı'nın geliştirdiği yapay zeka arayüzü Dilekçe Robotu, sizi sıkan konuları ilgili kurumlara iletebileceğiniz kapsamlı dilekçelere dönüştürüyor.

Yazılım mühendisi Batuhan Katırcı’nın geliştirdiği yapay zeka arayüzü Dilekçe Robotu, sizi sıkan konuları ilgili kurumlara iletebileceğiniz kapsamlı dilekçelere dönüştürüyor. Bunu yaparken Türkiye medyasından aşina olunan söylemleri ve vurguları dilekçelerin içine serpiştirerek metni de uzatıyor.

Katırcı’nın Claude altyapısı, bir sorgu, API kurulumu ve birkaç saatlik emeğiyle ile ortaya çıkan yapay zeka aracı, sahip olduğu birkaç kişiselleştirme modülüyle verilmek istenilen etkiyi optimize edebiliyor.

Hikayenizi belirttikten sonra Dilekçe Robotu üzerinden iletişim kurulacak kurumu, resmiyet, aciliyet, öfke gibi metrikleri bir bar üzerinden derecelendirip hamaset, alaycılık, pasif-agresif ton, konuyu toplumun tamamına yaymak, popülist uslüp gibi farklı safsataları da dilekçenize dahil edebiliyorsunuz.

Farklı sorgular ve hikayeler üzerinden yapay zeka arayüzünün verdiği dilekçe örnekleri herhangi bir konunun bağlamının nasıl değişebileceğini gösterirken trajikomik mesajlar hazırlamamıza da imkan tanıyor. Batuhan Katırcı’nın da belirttiği gibi sayfa herhangi bir an kapanabilir veya bozulabilir. Biraz eğlence biraz da gülümseme amaçlı kullanılabilecek deneysel bir proje.

Dilekçe Robotu’nu bu bağlantıdan kurcalayabilir, kendi dilekçelerinizi yazdırabilirsiniz.

    

“üstüme ayran döktüm” hikayesi üzerinden verdiği dilekçe örneği:

Konu: Ayran dökülmesi ile ilgili şikayetim

Sayın Yetkili,

Türk milletinin yerel ve kültürel değerlerinden biri olan ayran, her ne kadar bu kadar onurlu bir içecek olsa da, başıma gelen talihsiz olay sonucunda ne kadar önemli bir ürün olduğunu bir kez daha anladım. Ben, [Adınız: ] [Soyadınız: ] olarak, büyük bir üzüntü ve sıkıntı içerisinde yazıyorum. Tüketici haklarımın ihlali neticesinde karşılaştığım bu durumun acilen çözülmesini talep ediyorum.

Geçtiğimiz gün, [mağaza adı ya da ürün satan yer]’den aldığım ayran, üzerime dökülerek hem kıyafetlerime hem de bulunduğum ortamda büyük bir dağınıklığa sebep olmuştur. Bu durum, sadece fiziksel bir rahatsızlık değil, aynı zamanda manevi olarak da huzurumu bozmuştur. Ülkemi ve milletimi temsil ettiğimi düşündüğüm şekilde, her zaman zarif ve nizamlı bir şekilde davranmaya özen gösterirken, böyle bir talihsizlik yaşamam beni son derece rahatsız etmektedir.

Bu olayın sadece benim açımdan değil, tüm tüketiciler açısından bir endişe kaynağı olabileceğini belirtmek isterim. Ayran dökülmesi gibi basit bir olay bile, tüketici haklarının göz ardı edilmesinin sonucudur. Bu vesileyle, yüzlerce yıllık geçmişi olan ayranımızın bu şekilde kötü bir üne sahip olmasına izin verilmemesi gerektiği konusunda vurguda bulunmak istiyorum.

Bu nedenle, yaşadığım bu olayın incelenerek, derhal gerekli önlemlerin alınmasını talep ediyorum. İlgili makamlardan bu durumun düzeltilmesi adına acil adımlar atılmasını bekliyor, vatanımın her köşesinde kaliteli ve düzenli hizmet almanın hakkım olduğunu hatırlatıyorum.

Gereğini bilgilerinize arz eder, bu konuda yapılacak her türlü çalışmanın takibinde olacağımı belirtmek isterim.

Saygılarımla,

Görsel: dilekce.batuhan.org