Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Colin Kaepernick’ten Çizgi Roman Yaratımını Güçlendirecek Yapay Zekâ Girişimi

Colin Kaepernick’ten Çizgi Roman Yaratımını Güçlendirecek Yapay Zekâ Girişimi

Colin Kaepernick, sistemde engellerle karşılaşan hikaye anlatıcılarını desteklemek için Lumi isimli bir yapay zekâ girişimi kurdu.

Colin Kaepernick‘in adı aktivizmle eşanlamlı hale geldi. Ancak eski NFL oyun kurucusu, eşitlik mücadelesini yeni bir alana taşıyor. Bu alanı “hikaye anlatımını görselleştirme” olarak özetlemek mümkün. Bu alanda yaptığı hamle; gelecek vadeden çizgi roman yaratıcıları ve grafik romancılar için oyun alanını eşitlemek üzere tasarlanmış bir abonelik platformu olan Lumi. Özellikle de çizgi roman ve manga üretmek isteyen hikaye anlatıcıları için destekleyici bir platform olduğu vurgulanıyor.

Lumi, geleneksel yayıncılıkta engellerle karşılaşan doğal hikaye anlatıcılarına hizmet etmeyi amaçlayan, aboneliğe dayalı bir platform. Özellikle cinsiyet rollerini değiştiren ve çeşitliliği savunan anlatıların gelişmesi için yeni yollar açmak istiyor.

Özellikle çizgi roman ve manga üretimini destekleyecek

Kaepernick Lumi hakkındaki teknik ayrıntıları gizli tutuyor. Kullanıcılar karakter oluşturma, arka plan geliştirme ve anlatı oluşturma için yapay zeka sohbet robotuyla etkileşime giriyor. Bir görsel oluşturma aracı hikayelerini açıklamaya yardımcı oluyor ve sonuçta çizgi roman ve manga gibi türlerde yazılı-resimli hibrit anlatılar ortaya çıkıyor.

Aracın gerçek gücü, kullanıcı ister bir süper kahraman hikayesi yaratan deneyimli bir atlet, ister diyalog becerisine sahip bir sosyal medya dehası olun, ham yetenek ile profesyonel etki arasındaki boşluğu doldurma yeteneğine sahip olması. İçerik oluşturucular, çalışmalarını doğrudan platformda yayınlayabiliyor ve dağıtabiliyor. Ayrıca fiziksel kopyalar sipariş edebiliyor ve hatta ürünler oluşturabiliyor. Üstelik bunların tümünü bir editörün onayına ihtiyaç duymadan gerçekleştirebiliyorlar.

4 milyon dolarlık yatırım aldı

Kaepernick, Lumi’yi sonunda video içeriğine de genişleyecek tam teşekküllü bir medya şirketi olarak hayal ediyor. Ancak şimdilik odak noktası çizgi roman yaratıcılarını, özellikle de manga dünyasına tutku duyanları güçlendirmek. Lumi, Alexis Ohania’nın Seven Seven Six fonundan 4 milyon ABD doları tutarındaki harika bir destekle 24 Temmuz Çarşamba günü resmen başlatıldı. Lumi, Kaepernick’in dümende olmasıyla, yetişmekte olan yaratıcılara anlatıyı her seferinde bir panel olacak şekilde yeniden yazma olanağı sunuyor.

Görsel: Lumi

Manşet görseli düzenlenmiştir.