Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bünyamin Aydın İmzalı ‘Anadolulu’ Playmobil Figürü

Bünyamin Aydın İmzalı ‘Anadolulu’ Playmobil Figürü

Çocukların yaratıcılığını geliştiren set ve ikonik figürleriyle tanınan Playmobil, 50. yaş gününü sanatçılarla yaptığı figür tasarımlarıyla taçlandırıyor.

Genelde 7,5 cm boyunda olan ve birçok farklı kostüm, meslek üniforması ve aksesuarla kişiselleştirilebilen Playmobil figürleri, bu kez 10 sanatçının dahil olduğu proje ile sıra dışı görünümlere bürünüyor. 1,5 metre boyunda beyaz bir Playmobil figürü üzerine çalışılan tasarımlar hem yaratıcılığın hem de bu köklü oyuncak markasının yarattığı kolektif çocukluk anılarının altını çiziyor.

Sergide Tanıdık Bir İsim de Var

Playmobil figürlerine imza tasarımlar yapan tasarımcılar arasında tanıdık bir yüz de var: Sokak modası markası Les Benjamins’in tasarımcısı ve kreatif direktörü, Benji lakabıyla bilinen Bünyamin Aydın. Kendi ‘From Anatolia With Love’ (Anadolu’dan Sevgilerle) ismini verdiği Playmobil figürü tasarımında modernizm ile etnik unsurları bir araya getiren Aydın bunu, gümüş yapraklarla kapladığı figürü geleneksel motifler içeren Anadolu kilimlerini kullanarak yaptığı parçalarla giydirerek sağlıyor. Tasarımıyla Almanya – Türkiye arasında geçen çocukluğunun kendisinde bıraktığı duyguyu da merkeze alan Bünyamin Aydın, daha önce Almanya’nın önde gelen moda markalarından HUGO ile de bir işbirliği yapmıştı.

İçlerinde 30 Ağustos günü Berlin’de bulunan Being.hunted Gallery’de sergilenmeye başlanacak olan figürlerin gelirleri Almanya’nın en aktif sivil toplum kuruluşlarından Save the Children Deutschland e.V.’ye bağışlanıyor.

Projede yer alan diğer sanatçıları ve işleri bu videoda görebilirsiniz:

 

Görsel: Instagram