Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bozcaada Caz Festivali’nde “Güncel Meseleler, Yeni Olasılıklar”

Bozcaada Caz Festivali’nde “Güncel Meseleler, Yeni Olasılıklar”

Yalçın Pembecioğlu, Bozcaada Caz Festivali'nin "Güncel Meseleler, Yeni Olasılıklar" programı kapsamında 8 Eylül'de düzenlenecek "İlhamını Al Gel" etkinliğine konuşmacı olarak katılacak.

Bozcaada Caz Festivali, bu yıl 6 – 8 Eylül 2024 tarihleri arasında “Miselyum” temasıyla gerçekleşecek. Sekizinci kez düzenlenen festivalde, BCF Keşif kapsamında ve Espas‘ın kürasyonunda “Güncel Meseleler, Yeni Olasılıklar” başlıklı program hayata geçirilecek. Festivalin “miselyum” teması etrafında şekillenen programda, yaratıcı topluluklar ve içerik üreticileri ile birlikte festivalin savunuculuk alanları incelenecek. Programın hedefleri; bireyler ve topluluklar arasında derin ve anlamlı bağlar keşfetmek, kolektif enerjinin gücünü ele almak ve yaratıcı güçlerle dünya için pozitif değişimler yapmak.

İlham almak ve harekete geçmek

Yaratıcı topluluklar ve içerik üreticileri ile birlikte büyüyen, birbirinden öğrenen, yeni keşifleri ve ilhamı önceliklendiren bu programın hedefi, güncel meselelere yeni olasılıklarla yaklaşmak. Programdaki alt başlıklardan biri, bireyler ve topluluklar arasında kurulan derin ve anlamlı bağlantıları keşfetmenin amaçlandığı “Birbirimize Bağlanmak”. Diğer alt başlıklar ise; kolektif enerjinin ve birlikte hareket etmenin gücünün ele alınacağı ‘Toplulukları Harekete Geçirmek”, birey ve toplulukların yaratıcı güçleriyle dünya için pozitif değişimler yapma potansiyelinin araştırılacağı “Dünyayı Dönüştürmek” şeklinde sıralanıyor.

“Mantarlardan ne öğrenebiliriz?” başlıklı bir yürüyüş ve konuşma oturumunda HAU ekibinden Mehmet Çerkezoğlu ve Nurdan Alkan ile “Doğanın zekâsından nasıl ilham alabiliriz?” konusu ele alınacak. “Öğretmenleri Birbirine Bağlamak” başlıklı tartışmada Öğretmen Ağı’nın yeni eş koordinatörleri Irmak Akıncı Canbaz ve Yakup Yıldırım ile bir ağın parçası olduğunu fark etmenin ve bunu bilerek hareket etmenin nasıl bir şey olduğu konuşulacak. Calling’in kurucusu Can Zeydan ve Bigumigu eş-kurucusu ve yayın yönetmeni Yalçın Pembecioğlu’nun “İlhamını Al Gel” başlıklı sohbetinde ilham alma süreçleri, lhamları birbirine bağlamak ve harekete geçmek konuları ele alınacak, Gizem Kendik Önduygu’nun yürüteceği “Bir İhtimam Denemesi” çemberinde yeni bir ihtimam kültürü oluşturma ve bu kültürü yaymanın ilk adımlarını atılacak. Ada mutfağından ilham alan yemek uzmanı ve antropolog Ümit Hamlacıbaşı’nın yürüteceği “Ada Mutfağında Hazırlık” atölye ve sohbetinde ise ada yemekleri yapılırken aynı zamanda adanın gastronomik kültürü konuşulacak.

Festival biletlerini buradan satın alabilirsiniz. Gelişmeleri, festivalin Instagram ve X hesapları üzerinden takip edebilirsiniz.

Görsel: Bozcaada Caz Festivali


Bigumigu Yazarı
| GENEL