Çin hükümeti 2008 yılında internet bağımlılığının gençler arasında çok yaygın olan bir rahatsızlık olduğuna karar verdi ve internet bağımlılarının tedavi edilmesi için kamp kuruldu. 3-4 ay süren bu kamp sürecinde çeşitli tedavi yöntemleri uygulanıyor. Klinik hastalık kategorisinde değerlendirilen internet bağımlılığına yakalanan gençlerin aileleri tarafından getirildiği bu tedavi merkezinde askeri disiplin ağır basıyor ve süreçte gençlerin aileleri de dahil olabiliyor. Fiziksel egzersizler, uyku düzenlemesi ve diyete de yer veriliyor programda.
Belgeselde bağımlılık uzmanı konumundakilerin tedavi gören gençlerin internet bağımlılığının vardığı noktaları örneklediğini göreceksiniz. Onların bu bağımlılığı elektronik eroin olarak adlandırmaları için verdikleri bir örnek gençler arasında tuvalete gittiğinde internette oynadığı oyunun performansı düşeceği için altına bez bağlayanların olduğu da var.
The New York Times’un bu tedavi merkezi ile ilgili hazırladığı belgeselin ismi Web Junkie. Bu belgesel Sundance Enstitüsü’nün de desteğiyle hazırlanmış.
Filmde yer verilen bir anne bağımlı şekilde oynanan bilgisayar oyunlarının çocuğunu bambaşka biri yaptığını hatta çocuğunu zalimleştirdiğini söylüyor. Burada direktörler tarafından gençlerin ailelerine verilen konuşmada gençlerin derdininin yalnızlık olduğunun söylenmesi dikkat çekici. Bu internet bağımlılığı tedavi kampları işe yarar bir teknik mi ya da internet bağımlılığı tıpta ve psikolojide genel geçer olarak kabul edilen bir hastalık mı henüz bir kanı yok. Belgesel ise görülmeye değer.