Kısaca, bir yönlendirme aracılığıyla belli bir anıya veya düşünceye odaklanma hali olarak niteleyebileceğimiz hipnozu gerek bir terapi yöntemi gerekse bir gösteri malzemesi şeklinde biliyoruz. Hipnoz ve müzik kelimelerini bir arada düşününce akıllara ilk gelen hipnotize edici nitelikte bulunan ya da hipnoz müziği olarak geçen parçalar olabiliyor. Müziğin, hipnotik etkiyle, Soğuk Savaş döneminde beyin yıkama işlevi gördüğünü de ortaya koyan var.
Bunlar bir yana, son dönemde dikkatimizi çekense bir hipnozcunun insanları en sevdikleri konserin en etkileyici performansına götürmesi ve bir grup dansçının hipnoz altında gösteri yapması oldu.
İlk uygulama Billboard’un Ogilvy Brazil’le gerçekleştirdiği kampanyaya ait. Sosyal medya üzerinden çağrılan bir grup, hipnozcu Rogerio Castilho ile buluşturuluyor. O da her birinin (Madonna, Queen, Bon Jovi, Van Halen, Ozzy Osbourne gibi isimlere ait) en etkilendiği konser anını yeniden yaşamasını sağlıyor.
Geçtiğimiz ay Fransız elektro pop yapımcısı Yanis de “Hypnotized” adlı parçasına ait videoyla gündeme gelmişti. Videoda bir grup dansçı hipnoz altında performans verdi. David Lynch’ten esinlenen müzisyen, hipnozcu Julian Hypnotiseur ve yönetmen Ludovic Zuili ile anlaşarak kendi deyimiyle aradığı, kontrolün kaybolduğu deneyimi bulmuş oldu.
Görsel; YouTube