Fransa merkezli Electric Skin ekibi, elektronik alanında geleceğin yetiştirilebilir elektronikte olduğuna işaret ediyor. Dünya temiz teknolojileri ve IoT çözümlerini giderek daha fazla benimserken, kritik minerallere olan talep de hızla artıyor. Bu durum madencilik faaliyetlerinin artmasına ve çevresel bozulmaya yol açıyor. Üstelik elektronik cihazların çoğalması, e-atık yığınlarının artmasına önemli ölçüde katkıda bulunuyor. Electric Skin şu soruyu sorarak bu paradigmayı yeniden tasarlıyor: “Ya elektroniklerimizi yetiştirebilseydik?”
Electric Skin, elektronikte kullanılmak üzere doğal olarak elektriksel proteinler üreten bakterilerin kullanımına öncülük ederek, hem enerji üretimine hem de elektroniklere uygulanabilen bir platform teknolojisi yarattı. Bu proteinler, doğanın tasarım ilkelerinden ilham alarak alg bazlı biyomateryallere entegre edilmiş. Bu süreç sayesinde, yenilenebilir kaynaklardan yararlanılarak kompostlanabilir elektronikler uygun ölçekte üretilebilecek.
Electric Skin, şu anda yetiştirilebilir ve kompostlanabilir sensörler geliştiriyor ve tüm telefonların üretileceği veya tüm binaların malzemeyle kaplanacağı bir geleceği hayal ediyor.
Electric Skin, yakın zamanda What Design Can Do tarafından düzenenlenen Redesign Everything Challenge’ın kazananlarından biri oldu.
Redesign Everything Challenge’ın tüm kazananlarına buradan göz atabilirsiniz.
Görsel: Redesign Everything Challenge