Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Aktivistler İçin Uygulamalı Temel Video Atölyesi

Aktivistler İçin Uygulamalı Temel Video Atölyesi

Things'in gerçekleştireceği “Aktivistler İçin Uygulamalı Temel Video Atölyesi”, 27 Şubat Cumartesi günü İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyal Kuluçka Merkezi’nde gerçekleşecek.

Sosyal sorunlara ve sivil topluma teknolojiyle çözümler üreten Things topluluğu, bir süredir buluşmalar ve atölyeler düzenliyor. Daha önce “Sivil Toplum İçin Kampanya Odaklı Medya İletişim Atölyesi”, “Things Adana Sivil Toplum Kuruluşları İçin Görselleştirme ve Sosyal Medya Araçları Atölyesi” gibi etkinlikler düzenleyen Things ekibinin yeni atölyesi bu hafta gerçekleştirilecek: Aktivistler İçin Uygulamalı Temel Video Atölyesi

Atölyenin amacı; proje ve fikirlerin görsel ve işitsel olarak ifade edilirken, videonun bir araç olarak doğru şekilde kullanmasında yardımcı olmak. Sinema ve video teknolojileri, analog ve dijital video, video ve estetik-“video art”, belgesel ve aktivist video- “video habercilik”, amacın belirlenmesi ve bu doğrultuda araç olarak video kullanmak, çekim öncesi planlama ve önceden planlı olmayan spontane anlarda kayda hazırlıklı olabilmek gibi konu başlıkları atölye kapsamında ele alınacaklar arasında.

27 Şubat Cumartesi günü, İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyal Kuluçka Merkezi’nde ücretsiz olarak gerçekleştirilecek atölyenin eğitmenliğini fotoğraf sanatçısı ve film yönetmeni Umut Vedat üstleniyor.

Atölye başvurularınızı şuradan yapabilir ve detaylı bilgi edinebilirsiniz. Diğer Things etkinliklerini de şu sayfadan ve Facebook sayfalarından takip etmek mümkün.

Görsel; yourthings