Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Akıllı Ürünleri Sonar Teknolojiyle Kontrol Eden Arayüz

Akıllı Ürünleri Sonar Teknolojiyle Kontrol Eden Arayüz

FingerIO, Washington Üniversitesi'nde gerçekleştirilen çalışmalar sonucu akıllı telefon ve saatin mikrofonu yardımıyla çevrel hareketleri arayüz birimine dönüştürüyor.

Teknoloji cihazları kontrol etmek için klavye, fare, dokunmatik ekran, parmak, ses gibi kalıplaşmış yöntemler, teknolojinin gelişmesiyle de farklılaşıyor. Sanal gerçeklik içinde fare kullanmak veya imleç sürüklemek ne kadar sakilse, akıllı telefonları da dokunarak kullanmanın bir o kadar kaba olduğu günlerin hayalini kurabiliyoruz. popSLATE 2, Gest veya Reality Editor bu arayüz kullanımının farklı yansımaları olarak karşılıyor bizi.

Washington Üniversitesi’nde geliştirilen FingerIO, denizcilikte kullanılan ve mesafe ölçmeye yarayan sonar teknolojisini akıllı cihazların mikrofonlarıyla birleştirdi. Böylece akıllı telefon veya akıllı saat gibi cihazları, çevresinde yaptığımız hareketlerle kontrol edebiliyoruz. Bir düzlemi baştan başa akıllı saatin emrine sunuyor veya cebimizdeki telefonun sesini dışardan yaptığımız birkaç parmak hareketiyle kısabiliyoruz.

Üniversite projesi olması itibariyle şu anda akademik seviyede kalan ve son kullanıcıya ulaşma hedefi olmayan projenin arayüz ve kullanıcı deneyimi cephelerinden ziyade uygulanabilirlik konusu daha büyük önem addediyor.

Görsel; Youtube