Reklam ve pazarlama dünyasının en önemli festivallerinden olan Cannes Lions tüm hızıyla başladı. Heyecanla beklenen yaratıcılık ödüllerinin yanı sıra 450’nin üzerinde konuşmacıyla farklı konularda seminerler, oturumlar ve paneller de festivalde yer alıyor. İlk günün bir diğer oturumundaysa sevilen bir konu konuşmacılar arasında konuşuldu. Konuşmacılar yapay zekanın yaratım sürecindeki etkisi üzerine hoş bir konuşma gerçekleştirdiler. TSİ saat 14.00’da başalayan oturumun sunucusu Adobe Başkan’ı Jamie Myrold, bu keyifli sohbette sanatçı ve neurographer olan Mario Klingemann’la Pentagram ortağı Natasha Jen’i ağırladı.
How do we accelerate creativity in the age of AI? Pentagram partner Natasha Jen & artist Mario Klingemann weigh in live from #CannesLions on June 18 at 1pm CET: https://t.co/L7of4EM3dE pic.twitter.com/bLQffFfkdZ
— Adobe (@Adobe) June 17, 2018
Hayatı Kolaylaştıran Gelişmeler
Yapay zekanın yaratıcılık üzerindeki potansiyel etkisi, çok tartışılan bir konu zaten hepimiz okuyoruz ve takip ediyoruz. Tartışmaların çoğunda da insanların geçmiş korkuları üzerine sıklıkla odaklanıyor. Fakat ne kadar korkutucu gelirse de yapay zeka günümüzde üretkenlik ve verimlilik açısından çok büyük atılımlar gerçekleştiriyor. Hatta en büyük etkilerinin başında insanın yaratıcılığını güçlendirmek ve hızlandırmak var dersek yalan olmaz. Şirketlerin çoğu teknolojinin ötesini merak ederken yaşanan gelişmeler insanların hayatını giderek kolaylaştırıyor. Yapay zeka çağında yaşıyor oluşumuzun yaratıcı sektördeki iş yükünü kısmen azaltıyor ve harcanan süreyi azaltıyor.
Konuşmacıların bu konudaki soruları konuştuğu oturumda ayrıca Adobe yeni programı Sensei’yi de izleyenlere tanıttı. Sensei, tasarımcıların çalışma süresini hızlandıracak ve onların işini kolaylaştıracak bir uygulama gibi görünüyor. Sensei kabaca özetlememiz gerekirse bir görselin farklı varyasyonlarının çalışıldığı durumlarda siz gerekli değerleri girdikten sonra gerisini kendi uygulamaya koyuyor. Bir görsel üzerinden programın işleyişini ve kullanıcı deneyimini gösteren Adobe gerçekten izleyenleri kendine hayran bıraktı.
Konuşmanın tamamını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.
Görsel: YouTube