Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
36. Kristal Elma’da İyi Fikir Ayakta Kalır

36. Kristal Elma’da İyi Fikir Ayakta Kalır

36. Kristal Elma'nın Concept Istanbul imzasını taşıyan reklam filmi iyi fikrin her türlü zorluğa ve değişikliğe rağmen ayakta kalacağını ve ödüllere de kavuşacağını vurguluyor.

Türkiye’nin reklamcılık alanındaki en prestijli ödüllerinden olan Kristal Elma, 36. kez 7 Ekim’de gerçekleşecek. Reklamcılar Derneği’nin kuruluşunun 40. yılını da taçlandıracak şekilde kurgulanan Kristal Elma’da birçok yenilik mevcut. Yarışmada yapılan yapısal değişikliğin yanı sıra kategorilerde de içerik, kural ve isim değişiklikleri de bulunuyor.

Kristal Elma 2024 Yarışması’nın reklam filmi ise 19 Ağustos’ta yayınlandı. Concept Istanbul imzasıyla hazırlanan film, iyi fikir ayakta kalır içgörüsüyle hareket ediyor. Son yıllarda popülerliği UFC gibi organizasyonlarla daha da artan dövüş sporları temasındaki filmde iki boksörün ringde karşı karşıya geldiğini görüyoruz.

Kırmızı köşede “Fikir”, mavi köşede “Deadline”

Film 1940’lar ve 50’lerin monokrom, noir bir atmosfer yaratarak açılıyor. Fikir ve Deadline’ın karşılaşmsında Fikir’in rakibini mağlup etmeye çalışırken birçok farklı disiplinden zorluğun da üstesinden geldiğini görüyoruz. Film boyunca reklamın fikir aşamasından tamamlanıp yayınlandığı ana kadar adeta içinden geçtiği sancılı sürece tanıklık ediyoruz.

Fikrin müsabaka boyunca karşılaştığı rakipleri sırasıyla deadline, bütçe, masaüstü olur mu?, brief değişti, ünlü ama pahalı olmasın, iki fikir birleşir mi?, ajans başkanının minik ricası, sette fotoğraf çekimi, bunu kesin istemezler, araştırma, focus grup, nöro. İki raunt arasında buz torbası niyetine Kristal Elma ile temas eden Fikir, ödülün ve başarının nasıl bir his olduğunu hatırlayarak Nöro’yu nakavt ediyor.

36. Kristal Elma, filmi “Uğruna nice mücadeleler verilen fikirler, 36. Kristal Elma’da yarışıyor. İyi fikir kazansın!” dileğiyle paylaşırken Concept Istanbul da ajans başkanları Volkan İkiler’i etiketleyerek “Minik bir ricanız yoksa bunu böyle paylaşıyoruz başkanım” diye ekledi.

 

Künye:

Reklamveren: Reklamcılar Derneği
Reklamveren Yetkilisi: Reklamcılar Derneği Yönetim Kurulu & Yönetim Kurulu Başkanı Burcu Özdemir, Çiçek Kayoğlu, Burcu Görücüoğlu, Tuğçe Taçkın
Reklam Ajansı: Concept İstanbul
VP – CCO: Kerem Burçak Özkut
Kreatif Ekip: Mustafa Özmal, Emre Günaydın, Buse Şay, Orçun Saban, Yağız Akgün, Özgür Biçer, Yusuf Yerlikaya
Müşteri İlişkileri Ekibi: Elif Günday, Güneş Pektaş
Ajans Prodüksiyon Direktörü: Barış Dikmen
Ajans Prodüksiyon Ekibi: Ayten Güneş Erdoğan, Eylül Çınarcık
Prodüksiyon Şirketi: Riders
Yönetmen: Gürcan Güreşçi
Müzik: DingDong! – Tufan Aydın
Post Prodüksiyon Şirketi : Tonic Effects Post Production

Görsel: YouTube