Bu yarışma, bütün animasyon ve görsel efekt tekniklerini aynı “alet takımı” olarak gören bir anlayışı savunur ve bu araçların sonuç üründe yarattığı estetik kaliteyi ölçüt alır.
IAF.3 altında gerçekleştirilecek yarışmanın koşulları:
Kimler Başvurabilir?
1. Yarışma, profesyonel ve amatör olmak üzere 2 kategoride yapılacaktır ve herkese açıktır. Katılımcılar hangi kategoride yarışmak istediklerini başvuruda belirteceklerdir.
2. Yarışmaya tek başına veya ekip olarak katılınabilir. Ekipleri oluşturacak kişi sayısı sınırsızdır.
3. Animasyon ve/veya görsel efekt tekniklerini yoğun olarak kullanan her türlü çalışma bu yarışmaya katılabilir.
Yarışma Koşulları Nelerdir?
1. Yarışmaya katılacak çalışmanın, tamamen o kişi veya ekibin çalışması olması gerekmektedir. Aksi ispatlandığı takdirde, çalışma otomatik olarak diskalifiye edilecektir. Çalışmanın içerisinde kullanılan, başkalarına ait video, müzik veya grafik gibi unsurlar sahipleri itiraz etmediği sürece değerlendirmeye alınacaktır.
2. Yarışmacılar istedikleri kadar çalışma ile katılabilirler. Her çalışma için ayrı başvuru yapılır.
3. Video, film veya fotoğraf gibi çekim malzemeleri kullanıp kullanmamak tamamen serbesttir.
4. Her türlü görsel efekt ve animasyon tekniği serbesttir. Klasik 2D çizgi animasyon, bilgisayar destekli 3D animasyon, stop motion gibi her türlü animasyon tekniği ve/veya görsel malzemeye optik, kimyasal, fiziksel veya dijital müdahale ile yapılan her türlü görsel efekt tekniği kullanılabilir.
5. Yarışmaya katılacak çalışmanın belli bir öykü anlatıp anlatmaması, karakterler ve diyaloglar içerip içermemesi ve kullanılan estetik dile ve üsluba dair her türlü tercih serbesttir.
6. Yarışmaya katılacak çalışmanın uzunluğu en fazla 20 dakika olmalıdır. En kısa süre konusunda herhangi bir sınır yoktur. Eğer elinizdeki çalışma 20 dakikadan uzun ise lütfen [email protected] adresine eposta yollayarak iletişime geçiniz.
7. Çalışma DVD, MOV, MPEG, AVI, SWF, VHS veya miniDV formatlarından birinde teslim edilmek zorundadır. Eser büyük ekranlarda gösterilebileceği için yüksek kalitede sunulması şarttır (En az 352×288 piksel çözünürlükte).
8. IAF yarışmaya katılacak bütün çalışmaların gösterim ve IAF’nin kendi basılı ve görsel duyurularında veya materyallerinde kullanma hakkına sahip olacaktır. Kesinlikle ticari amaç için kullanılmayacaktır.
Nasıl Kazanacaksınız?
1. Çalışmanın kurallara uygunluğu gözden geçirilecek ve bir ön eleme yapılacaktır.
2. Çalışmalar jüri tarafından değerlendirilecek ancak ödül törenine kadar sonuçlar açıklanmayacaktır.
3. Verilecek ödüller ve dayanacakları kriterler aşağıda belirtilmiştir.
IAF Büyük Ödülü: Teknik, estetik ve düşünsel öğelerin oluşturduğu bütünün toplam sanatsal kalitesi ölçüt alınarak verilir.
En İyi 3D Canlandırma: 3D yazılım ve teknikler kullanılarak gerçekleştirilmiş çalışmaların animasyon kalitesi ölçüt alınarak verilir.
En İyi 2D Canlandırma: Klasik çizgi animasyon çalışmalarının animasyon kalitesi ölçüt alınarak verilir.
En İyi Görsel Efekt: Canlı görüntüyle bilgisayar grafiğinin başarılı şekilde birleştirildiği projeler bu kategoride ele alınır.
En İyi Görüntü: Işık, renk kullanımı, çerçeveleme, boyama ve ‘render’ teknikleri gibi öğelerin oluşturduğu toplam görüntü kalitesi ölçüt alınarak verilir.
En İyi Senaryo: Animasyona uygunluğu, yaratıcılığı değerlendirilir.
En İyi Ses Tasarımı: Ses tasarımının bütüne olan estetik katkısı ölçüt alınır.
En İyi Reklam Filmi: Bir yıl içerisinde ulusal televizyonlarda yayınlanmış, animasyon teknikleri kullanılan bütün reklam filmleri arasında, animasyon kalitesi açısından en iyi çalışmaya verilir. Bu kategoride katılım söz konusu değildir. Yayınlanan tüm çalışmalar değerlendirilir.
Jüri Özel Ödülleri: Jüri, yukarıdaki kriterler dışında kriterlerle ödüllendirilmeye değer çalışmalar olduğunu düşünürse, kriter belirterek özel ödül verebilir.
4. Jüri herhangi bir dalda ödüle değer eser olmadığını düşünürse o dalda ödül vermeyebilir..
Nasıl Başvuracaksınız?
1. Başvuru formunu doldurup bir adet id almalısınız. Her çalışmanız için ayrı id numarası almalısınız. 2. Çalışmaları VHS, DV, CD, DVD olarak iletişim adresimize veya internet üzerinden email adresimize ulaştırmanız yeterli olacaktır. (İnternet üzerinden gönderilen çalışmalar 500KB boyutunu aşmamalıdır.)
3. Göndereceğiniz animasyonun yanına id numaranızı eklemelisiniz.
4. Başvurularınız elimize ulaştıktan en geç bir gün sonra size email veya telefon aracılığı onay bildirilecektir.
5. Son başvuru tarihi 1 Kasım 2006’dir.
Jüri Kim?
Cemal Erez
Cemil Türün
Kerem Kurdoğlu
Mehmet Kurtuluş
Bize Nasıl Ulaşacaksınız?
Adres: Oba Sk. 17/2 Cihangir/İstanbul
Telefon: 0533 346 86 89
Email: [email protected]