Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
2000 Bilye İle Çalışan Enstrüman

2000 Bilye İle Çalışan Enstrüman

İsveçli Müzisyen Martin Molin, 2000 çelik bilye ile müzik yapabilen enstrümanını çalıyor.

İsveçli müzisyen Martin Molin, uzun yıllardır ezoterik müzik aletleriyle kendi müziğini yapıyor fakat 2000 çelik bilyeden oluşan kendi icadı olan ‘Wintergartan Marble Machine‘ isimli bir müzik aleti yapıyor. Enstrümanın içersinde bas, vibrafon, davul, zil ve diğer müzik aletleri barındıran enstrümanda çelik bilyeler hunilerden, kasnaklardan ve tüplerden geçiş yapıyor.

Molin, 2014 yılının Ağustos ayında çelik bilyelerle çalışacak enstrüman makinesi üzerinde çalışmalarına başlıyor. Başlangıçta 2 ayda tamamlayabileceğini düşünse de 3000 dahili parçaya sahip olan enstrümanı 14 ayda tamamlıyor. Wintergartan Marble Machine, el yapımı olarak üretilecekti fakat yapım süreci kontrolden çıkınca Molin, 3B baskı teknolojisinden yardım alarak enstrümanı tamamlıyor. YouTube kanalından düzenli olarak videolarını paylaşan müzisyen ortaya güzel bir üretim serisi videoları çıkıyor.

Gelecek zamanlarda Molin taşınabilir ve küçük enstrümanlarda tasarlamayı planlıyor. Süreç ve bu eğlenceli enstrüman hakkında daha detaylı bilgi almak için ve Molin’i daha yakından tanımak için buraya tıklayabilirsiniz.

Görseller; Martin Molin