Geleceğin temel eğitim kalemleri arasında kod bilgisinin en az matematik kadar yer alacağı ve her çocuğun yazılım bilgisine sahip olacağı öngörülüyor. Amerika Başkanı Barack Obama dahi, 2013 yılında demokratlara, cumhuriyetçilere ve tüm ABD’ye tek seferde seslenerek çocuklara kod eğitimi verilmesi için adım atmıştı.
Kod bilgisi, çocukların düşünce yapılarını ve yöntemlerini geliştirdiği kadar sahip oldukları nitelik ve donanıma da büyük katkı sağlıyor. Harvard Üniversitesi çatısındaki Wyss Institute tarafından geliştirilen Root da tam olarak bu temeller üzerine geliştirilmiş bir robot.
Görüntüsü ve çalışma yöntemi olarak kaplumbağa robot sınıfına dahil olan Root, MIT tarafından geliştirilen Scratch benzeri bir kare arayüz kullanıyor. iPad üzerinden kontrol edilen ve If This Than That (Bu olduktan sonra şu olsun) dinamikleriyle kolayca öğrenilebilen mekanikleriyle çocuklar için kod bilgisini kolaylaştırarak aktarıyor. Ve bu kolaylaştırma yüzeyselleştirilmiş bir eğitim modeli sunmuyor.
Root’un her okulda, eğitimin olduğu her noktada uygulanabilir olmasını sağlayan en önemli değişken, altyapının hali hazırda varolması. Çünkü Root’un ihtiyaç duyduğu şeyler, beyaz tahta, tahta kalemi ve iPad.
Görsel: Youtube