Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Benim Şirketim Onun Yuvası

Benim Şirketim Onun Yuvası

SemtPati Vakfı'nın hayata geçirdiği “Benim Şirketim Onun Yuvası” kampanyası, şirketler için anlamlı bir sosyal sorumluluk alanı açarken, şirket çalışanlarına da köpeklerle sevgi dolu bir bağ kurma fırsatı sunuyor.

Sahiplenilmedikleri takdirde ömür boyu barınaklarda yaşamak zorunda kalan köpeklere umut olan “Benim Şirketim Onun Yuvası” kampanyası büyüyerek devam ediyor. Kampanya, özellikle büyük ırk köpeklerin sahiplendirilmesi adına sürdürülebilir bir model sunarken, şirketlere de sosyal sorumluluk projelerinde yeni bir alan açıyor.

Ailelerin ev ortamına uyum sağlayamayacağını düşündüğü için genellikle tercih etmediği büyük ırk köpekler, barınaklarda uzun süre kalıyor ve çoğu zaman hiç sahiplenilmiyor. SemtPati Vakfı’nın hayata geçirdiği “Benim Şirketim Onun Yuvası” kampanyası, şirketlerin kampüslerinde köpekler için küçük ölçekli ve güvenli yaşam alanları oluşturarak bu sorunu çözmeyi hedefliyor.

Bu model sayesinde, köpeklere sevgi dolu bir yuva sağlanırken, aynı zamanda onların bakımı için sorumluluk bilincine dayalı bir ekosistem oluşturuluyor. Projenin ortaklarının İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Gönüllüleri olduğunu da belirtelim. Kampanyanın iletişim çalışmalarını yürüten ajans ise kendisi de hayvan dostu bir şirket olan ve birçok hayvana yuva olan Marjinal Porter Novelli.

Sokak köpeklerine yuva, şirketlere sevgi dolu bir sorumluluk

Bu sistem, yukarıda da bahsettiğimiz gibi şirketlerin toplumsal fayda yaratmasına olanak sağlarken, çalışanlarına da köpeklerle sevgi dolu bir bağ kurma fırsatı sunuyor.

Proje kapsamında sahiplenilecek tüm yetişkin köpekler kısır, kuduz aşıları ve antiparaziter tedavileri tamamlanmış köpekler. Sahiplendirme öncesinde köpek eğitmenleri ve davranış uzmanı tarafından köpeklerin mizaç testleri yapılıyor. Kurumun ihtiyaçları doğrultusunda birbiriyle anlaşabilen, aynı yaşam alanını paylaşabilecek köpekler uzmanlar tarafından seçiliyor.

Elbette köpeklere aile olacak şirketlerin de bazı şartları ve yükümlülükleri yerine getirmesi gerekiyor. Örneğin şirkette köpek bakımından sorumlu olacak personelin, temel köpek bakımı, beslenme, sağlık kontrolü ve davranış yönetimi konularında SemptPati’nin uzman ekipleri tarafından sağlanan eğitim desteğini alması gerekiyor. Köpeklerin sahiplenileceği gün ilgili personelin de bakımevine gelmesi gerekiyor.  Yine köpekler için sağlanması gereken sağlık, temizlik ve güvenlik standartları da önceden açık bir şekilde belirtilmiş.

Sahiplendirilme sürecinin aşamaları, aşağıdaki 3 maddeyle özetlenmiş:

  • Mizaç testleri ve eğitimleri tamamlanmış köpekler, şirketlerin kampüslerinde özel yaşam alanlarına yerleştiriliyor.
  • Şirketler, kampüslerinde iki ya da dört köpek için güvenli yaşam alanları oluşturuyor.
  • Köpeklerin günlük bakımı ve düzenli sağlık kontrolleri, şirket çalışanlarının gönüllü desteğiyle sağlanıyor.

Kampanyaya katılmak, sık sorulan soruları okumak veya detaylı bilgi almak isteyen şirketler www.benimsirketimonunyuvasi.org adresinden başvuru yapabiliyor.

Köpeklerin bizlere her zamankinden daha çok ihtiyacı var

“Sokak köpeklerinin kaderlerini değiştirmek istiyoruz. Büyük ırk köpeklerin sahiplendirilmesi zorlu bir süreç. Ancak bakımevlerinde bu köpeklere mizaç testlerini takiben eğitimler vererek ve şirketlerle iş birliği yaparak bu zorluğu avantaja çeviriyoruz. Kampanya, köpeklere güvenli bir yuva sağlarken, şirketlerin sosyal sorumluluk alanında anlamlı adımlar atmasına olanak tanıyor. Sokak hayvanları için oldukça zorlu geçen bir yılı geride bırakırken, tüm iş dünyasını bu kampanyaya destek vermeye ve birlikte binlerce hayatı kurtarmaya davet ediyorum.” diyor SemtPati Vakfı Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı İpek Kıraç.

Bugüne kadar yüzlerce dezavantajlı köpeğe yuva sağlayan tüm şirketlere teşekkür eden Kıraç, kampanyayı büyütmek adına daha fazla şirketin desteğine ihtiyaç olduğunu vurguluyor. Tüm iş dünyasını, bu kampanyaya katkı sağlamaya davet ediyor.

Birkaç ay önce yürürlüğe giren Sokak Hayvanları Yasası’nın ardından bankalar da sokak hayvanlarını sahiplenme akımı başlatmıştı. Yeri gelmişken onu da aşağı ekliyorum.

Bankalardan Sokak Hayvanlarını Sahiplenme Akımı

Bu yıl, can dostlarımızı savunan kampanyaları listelediğimiz derlememize de göz atmak isteyebilirsiniz.

Can Dostlarımızı Savunan Kampanyalar [Bigumigu’da 2024]

Görsel: SemptPati