Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Köpeklere Ne Oldu?

Köpeklere Ne Oldu?

Pomus Studio, Aniverse, Bigumigu ve Mor Pati Derneği iş birliğiyle yaratılan #KöpeklereNeOldu kampanyası; sokaktaki dostlarımızın sesi olmak ve onları kurtarmak için herkesi 3 önemli adımı atmaya davet ediyor.

Hayvanseverler olarak sokaktaki dostlarımızın yaşamı ile ilgili uzun süredir tarifsiz bir endişe içindeyiz. 17 maddelik “160 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”nin 2 Ağustos’ta yürürlüğe girmesiyle bu endişeler had safhaya ulaştı. Hepimiz hem kendi mahallerimizdeki hem de ülke genelindeki canları korumak için eksiksiz bir çözüm yolunun peşindeyiz. Bu noktada #KöpeklereNeOldu kampanyası, herkesin atabileceği 3 önemli adımı özetleyerek çözüm yolunu berraklaştırıyor.

Kampanya çözüm yolundan da önce hayvan hakları ve söz konusu yasa hakkında, insanlara bu konudaki sorumluluklarını hatırlatıyor ve toplumsal duyarlılığı artırmayı hedefliyor. Bunun için kampanya kapsamında duygu dolu bir animasyon film üretildi. Animasyon filmi, yapay zeka ürünü görüntülerle yaratıldı. Filmdeki baba ve oğul karakterlerini İmaj Seslendirme’nin katkılarıyla Kaya Akkaya ile oğlu Demir Akkaya seslendirdi.

“Peki baba, bir zamanlar sokaklarda tek başlarına gezen o köpeklere ne oldu?”

Film, yakın bir gelecekte, bir babanın oğluna anlattığı masalı konu alıyor. Bu masalın kahramanlarından olan ve “mahallenin köpeği” olarak anılan köpek karakter, sokaklarda tek başına geziyor ve herkesle sohbet ediyor. Film de bu karakter üzerinden bize, bizden sonraki nesillerin gözlerinin içine bakmaya cesaret edemeyeceğimiz bir gelecek ihtimalini hatırlatıyor. Masalı dinleyen küçük çocuk, kampanyaya da adını veren soruyu soruyor: “Peki baba, bir zamanlar sokaklarda tek başlarına gezen o #KöpeklereNeOldu?”

Kampanya, bu soruya verilebilecek birçok cevap olduğunu ve daha da geç olmadan bu cevapları vermek gerektiği vurguluyor. Herkesin üzerine düşen sorumluluğu alması gerektiği mesajını güçlü bir şekilde iletiyor.

Bu özel animasyonu izlemek ve kampanya hakkında daha fazla bilgi alıp nasıl katkı sağlayabileceğinizi öğrenmek için kopeklereneoldu.com sitesini ziyaret edebilirsiniz. Sitede de görebileceğiniz üzere “sesini çıkar”, “destek ol” ve “sahiplen” şeklinde 3 aşamalı bir çözüm süreci öneriliyor.

Künye:

Prodüksiyon: Pomus Studio
İçerik Stratejisi ve Planı: Bigumigu
Yaratıcı Yönetmen: Ediz Anavi
Yaratıcı Strateji: Yalçın Pembecioğlu
Yapımcı: Veysel Değertekin, Diba Dilsiz
Senaryo: Sera Rengim Sezer
Yaratıcı Ekip: Sera Rengim Sezer, Yiğit Tuna,
Yağmur Güneş, Furkan Karanfil
Yapay Zeka Görsel Üretim: Sera Rengim Sezer, Furkan Karanfil
Ses Tasarımı: Yağmur Güneş
Seslendirme: Kaya Akkaya, Demir Akkaya, İmaj Seslendirme

Animasyon Stüdyosu: Aniverse
Yaratıcı Yönetmen: Ahmet İltaş
Animasyon Yönetmeni: Selahattin İltaş
Animasyon Ekip Lideri: Recep Akın
Proje Yöneticisi: Eda Hazar
Stajyer Animatör: Özlem Öci
Tasarım Düzenleme: Arda Erbudak

Site Tasarımı: Sömestr Studio
Resul Çelik
Doğukan Karapınar
Dilara Şebnem Esendemir

Teşekkürler

Osman Tahsin Erol // İmaj Seslendirme
Müge Kolat // İmaj
Çiğdem Demirtürk // İmaj Seslendirme
Meral İmal
Oğulcan Arslan
Sibel Akın

Bankalardan Sokak Hayvanlarını Sahiplenme Akımı

Görsel: #KöpeklereNeOldu