Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hayatını Çiçeklere Adayan Bir Kadının Hikayesi

Hayatını Çiçeklere Adayan Bir Kadının Hikayesi

Marlies van der Wel tarafından yönetilen kısa animasyon filmi Emily, yalnızlığını çiçeklerle paylaşan bir kadını anlatıyor.

Animasyon film yönetmeni ve illüstratör Marlies van der Wel, resimli çocuk kitaplarının yanı sıra Jonas and the Sea isimli animasyon filminde olduğu gibi kısa filmleriyle de biliniyor. Berlin Uluslararası Film Festivali (Berlinale), Toronto Film Festivali ve Sundance gibi prestijli festivallerde yer alan yönetmen, 38. Hollanda Film Festivali’nde prömiyeri yapılan Emily isimli animasyon kısa filmi ile samimi bir hikaye sunuyor.

Yalnızlık ve kişisel tatmin kavramlarına odaklanan yönetmen bir şarkıdan esinlenerek bu filmi hazırlamaya başlıyor. Çiçeklerin büyüyüp olgunlaşmasından ve aşktan bahseden şarkıdan etkilenip animasyonu hazırlamaya koyuluyor. Filmi, kendi kaderinizin sorumluluğunu almak ve küçük şeylerden tatmin olmayı bilmek olarak tanımlıyor.

Bitkilere adanmış bir ömür: Emily

Kırsal bir bölgede yaşayan çiçekçi kadının hayatına odaklanan film, dokunaklı hikayesi, renkli çizimleri ve sade anlatımla karşımıza çıkıyor. Bahçesinde kendi korunaklı dünyasını yaratan Emily, çiçeklerini sevgiyle insanlara dağıtıyor. Gün sona erdiğinde ise kendi köşesine ve yalnızlığına çekiliyor. Etrafındakilerinin yaşamını zenginleştirip güzelleştirirken kendisi bitkilerle dolu bir dünyada içine kapanık bir hayat sürüyor. Yaşamının merkezine sevgiyi yerleştiren kadın yalnız geçirdiği zamanın çoğunda geçmişine ve bir zamanlar kim olduğuna dair yolculuğa çıkıyor. Küçük bahçesinin içerisinde kendini soyutlasa da özenle baktığı çiçekleriyle insanların hayatına dokunuyor.

emily

Mutlak iyiliğin hakim olduğu filmde herhangi bir diyalog bulunmuyor. Ancak hikayeye eşlik eden parça diyalog ile anlatılmak isteneni tamamıyla karşılıyor. Sjam Sjamsoedin tarafından bestelenen melankolik parça, Emily’nin alçakgönüllü ve sade hayatına ortak oluyor.

Hollanda tarafından kısa animasyon filmi dalında 2019’daki Akademi Ödülleri’ne de aday gösterilen Emily, HALAL prodüksiyon şirketi seçkisi içerisinde yer alıyor. Film, prodüksiyon şirketi tarafından geçtiğimiz günlerde Vimeo üzerinden paylaşıldı. Gerçek mutluluğun anlamını sorgulatan kısa animasyon filmine aşağıdan ulaşabilirsiniz. Film yapım aşamasını anlatan bir diğer videoda ise yönetmenin nerelerden ilham aldığı ve tasarım sürecinin nasıl gerçekleştirildiği görülüyor.

Künye

Yönetmen: Marlies van der Wel
Prodüksiyon Şirketi: HALAL

Görsel: HALAL, Marlies van der Wel