Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Play Card’ın Ekşi Sözlük gerillası

Play Card’ın Ekşi Sözlük gerillası

Gayet parası ödenmiş, güzelce satın alınmış bir iş bu, benim gerilla dememin sebebi; projenin katılımcılarına gerillalık yapma imkanı sunmasında.

Play Card, Ekşi Sözlük'ün login olunmamış girişine koyduğu bir aparatla, sözlük içindeki şu başlığa direkt enrty girilmesini sağlıyor, sözlük üyesi olmadan. Nasıl bir moderasyondan geçiyor yazılanlar bilmiyorum ama pek de hoş olmayan bazı entrylerin ekran görüntülerini aşağıya koydum kayda geçsin diye.

Başlığı ve altında yazılanları gördüğümde, buraya yazılanların bazı kullanıcılar tarafından başka bir yerlere yazıldığını ama sözlükte yayınlandığını anladım, ancak bu uygulamanın nerede olduğunu bulamadım (bakınız ilgili tivitim). Sonra Bilal'in uyarısıyla Sözlük'ten logout olarak uygulamayı görebildim. Bu anlamda sözlük yazarlarına kesinlikle hitap etmeyen ama sözlük yazarı olmayıp, sözlük okuyucularına cidden torpil yapabilen bir uygulama olmuş.

Kesinlikle olumsuz sonuçları da olabilecek ama bu riski almalarına değmiş, cesur ve iddialı bir işle torpil, sözlük takipçisi ama yazarı olamayanlara iyi bir şekilde aktarılmış. Bu arada Ekşi Sözlük formatı hasar görmüş mü? Belki, ama bunun sorumlusu marka değil, sözlük.