Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Posta Adresi Armağanıyla Evsizler için Yeni Bir Başlangıç

Posta Adresi Armağanıyla Evsizler için Yeni Bir Başlangıç

An Post'un geliştirdiği Address Point sistemi evsizler ve geçici ikamet edenlerin ücretsiz posta adresine sahip olabilmesini amaçlayan bir sosyal sorumluluk kampanyası.

İrlandalı posta hizmetleri sağlayıcısı An Post, JWT Folk reklam ajansıyla birlikte gerçekleştirdiği kampanyasıyla evsiz insanlar adına büyük bir adım attı. Evsizler ve geçici, göçebe yaşayan kişiler belirli bir posta ve ikamet adresleri olmadığı için iş bulamıyor, hastane gibi sosyal hizmetlerden faydalanamıyor. An Post, Address Point kampanyasıyla birçok sivil toplum kuruluşuyla anlaşma yaparak evsizlere de ikamet adresi sağlıyor.

Sabit bir adresi olmayan evsiz insanlar temel hizmetler için iletişim kuramazsa bu durum onlar için ömür boyu hapis cezası gibi olabiliyor.  Araştırmalar sonucu gösteriyor ki şu anda İrlanda’da yaklaşık 10.000 evsiz var ve bunların yaklaşık üçte biri ise çocuk. “Posta adresi olmadan yaşayabilmek neredeyse imkansız, adresiniz yoksa, nasıl bir işe gireceksiniz? Bir işin yoksa nasıl bir adresin olacak?” diyen evsizlerin savunucusu Glenn Gannon ise bu projeyi destekleyenler arasında. An Post, posta ofislerini evsizlerin kullanabileceği bir adrese dönüştürüyor. Böylece eğitim, sağlık, iş bulmak ve konaklamak gibi adımların başında gelen geleneksel ve sabit bir iletişim adresinin olması için sadece kayıt olmak yetiyor.

Address Point ile gerçekten varolmak

Dünya standartlarında uzmanlığı olan İrlandalı şirket kendi amacını, nerede olursa olsun, iyilik için bir güç olmak olarak tanımlıyor. Yardım kurumları, servis kullanıcıları ve sağlayıcıları sayesinde “Address Point” projesinin iyi bir fikirden kolay erişilebilir, pratik bir hizmet haline getirmeyi hedefleyen An Post bu sistemin ihtiyacı olan insanlara faydalı olacağını düşünüyor. Dünyada bir ilk olan bu projenin yaklaşık 200 katılımcı postanesi var. Address Point, kişinin yerel posta ofisini seçmesine dayanarak kişisel bir adres oluşturuyor ve tüm bilgiler burada toplanıyor ve yeni bir yere taşınması durumunda da yeni bir postaneye bağlı olarak farklı bir adres oluşturabiliyorlar.

Nisan 2019’da başlayan projede An Post; Dublin Simon, Focus Ireland, Peter McVerry Trust, Merchant’s Quay Ireland, St. Vincent de Paul, Capuchin Day Centre, Threshold, Inner City Helping Homeless, Crosscare, the Dublin City Council Homeless Executive gibi birçok sivil toplum kuruluşu ve servis sağlayıcı iş birliğiyle bu sistemin daha da pratik hale getirilmesi için çalışıyor.

Künye:

Reklamveren: An Post
Reklam Ajansı: JTW
CEO: Abi Moran
Kreatif Direktör: Keith Lawler
Strateji: Eimear Fitzmaurice
Müşteri İlişkileri: Simon Killeen
Yapımcı: Eric Brindley

Görsel: YouTube