Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yalınlığı Anlatmak İçin En Maksimalist Stil İkonu: Iris Apfel

Yalınlığı Anlatmak İçin En Maksimalist Stil İkonu: Iris Apfel

Şişecam; küresel tasarım markası Nude için moda ikonu Iris Apfel ile iş birliğine giderek özel bir koleksiyon tasarladı.

Paşabahçe’yi de bünyesinde bulunduran Şişecam topluluğu tarafından yaratılan Nude; şirketin küresel tasarım markası. Modern yaşama yönelik cam objeler sunan Nude; yalınlık ve basitliği odağına koyan, geleneksel cam eşyaları bir adım öteye taşıyan bir marka. Milano ve Paris’te 2 yıl önce lansmanı yapılan Nude; dünyaya açılma vizyonu çerçevesinde ünlü moda ve tasarım ikonu Iris Apfel ile bir iş birliğine gitti.

Sadece kristal cam içeren Nude ürünlerin öne çıkan özelliği incelik, yalınlık ve sadelik. Bu doğrultuda ana sloganı da: “Yalın güzeldir.” Peki yalının güzelliğini ortaya koymak için tamamen maksimalist bir stil ikonundan daha etkili ne olabilir? 97 yaşındaki tasarımcı ve iç mimar Iris Apfel’in gösterişli tarzıyla incecik, sade çizgileriyle Nude eşyalarını yan yana koymak ve bu tezatın gücünden yararlanmak… TBWA Istanbul imzası taşıyan kampanyanın amacı da tam olarak bu.

Neden Iris Apfel?

Iris Apfel; büyük gözlükleri, üst üste taktığı renkli takıları, sıra dışı aksesuarları ve cesur renk seçimleri ile moda dünyasının yakından tanıdığı bir isim. Şişecam ile yaptığı iş birliği kapsamında ise Apfel’in cesur tarzından alınan ilhamla tasarlanmış özel bir koleksiyon var. Bu tasarımlar arasında, canlı renkler ve desenlerle yeniden tasarlanan Tomas Kral’ın Beak ve Ayşe Birsel’in Mono Box koleksiyonları da bulunuyor.

Apfel’e göre Nude; onun yalın ve sade tarafını yansıtıyor. Yalınlığın görüntüde olmadığını, aslında bir düşünce biçimi olduğunu vurgulayan kampanya; Iris Apfel’in tüm maksimalist tarzına rağmen kalıpları aşan tarzıyla bu yalınlığı taşıdığını vurguluyor.

İngiltere, Amerika, İtalya ve Türkiye gibi pek çok ülkenin dahil olduğu küresel lansman kampanyası, 18 Ekim’de Apfel’in de katılımıya New York’ta gerçekleştirilecek. Apfel iş birliği ile yaratılan koleksiyonların tamamı Maison & Objet 2019 Fuarı’nda görülebilecek.

Kampanyanın fotoğrafları Sebastin Kim’e ait. Yapım ise 212 Studio tarafından gerçekleştirilmiş. Şimdiden yerli-yabancı pek çok yayında yer edinen kampanya; sosyal medyada  #simpleisbeautiful ve #IrisApfelNude etiketleriyle destekleniyor.

Görsel: Instagram