Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İkizini Kaybeden Adam, Mutfak Robotu Doğuran Anne

İkizini Kaybeden Adam, Mutfak Robotu Doğuran Anne

Cash Converters'ın kampanyası, eşyalarını satmak için akıl almaz hikayelere başvurmak zorunda kalan insanları absürt bir mizahla ele alıyor.

Sahip olduğumuz eşyaları elden çıkarmanın çeşitli yolları var. Bunlardan ilk akla geleni satmak tabii. Ancak, bazen veda ederken zorlanabiliyoruz. Üstelik, bizim o kadar bağlı olduğumuz eşya için gerek hakkı olan değeri alabilecek miyiz? Doğru fiyatı veren çıkacak mı? İnternet üzerinde açık artırma ve satış yapabildiğiniz GittiGidiyor benzeri bir platform olan Cash Converters, son reklam kampanyasında bu endişeleri absürt mizah yoluyla ele alıyor.

Serviceplan France tarafından geliştirilen “The Smooth Talkers” isimli kampanyada iki adet 30 saniyelik film bulunuyor. Ve… Siyam İkizleri ve Doğum adını taşıyan  filmlerin ikisi de birbirinden saçma! Filmlerde gördüğümüz insanlar eşyalarını satarken doğru fiyatı alabilmek için akıl almaz hikayelere başvuruyor ve bunları anlatarak o eşyanın değerini kanıtlamaya çalışıyor.

Saçma Hikayelerle Satış Yapmak

Siyam İkizlerini konu alan hikayede, bir oyun konsoluyla oynayan yapışık ikizler, birinin kafasına düşen bir ağaç nedeniyle ayrılıyor. Kalan ikiz ise oyun konsolunu satarken gözyaşları içinde bağırıyor: “Bu, bana ondan geriye kalan tek şey!” Doğum filmi de bir o kadar absürt. Bir doğumhanede doğum yapan bir kadınla açılan filmde, kadın bebeğini kucağına aldığında bunun bir bebek değil de bir mutfak robotu olduğunu görüyoruz. Aynı kadını günümüzde gördüğümüzde o günü “Hayatımın en mutlu günüydü!” diyerek anlatıyor ve robotu satmaya çalışıyor.

“Eşyalarınızı satmak için hikaye anlatmanıza gerek yok.” mesajına bağlanan filmler, Cash Converters’ın felsefesini anlatıyor. Vendez-Vite, Achetez Mieux (Hızlı sat, daha iyi al) sloganıyla platformun ikinci el eşyalara en yüksek değeri biçtiğini belirterek sonlanıyor.

Filmlerin absürtlüğü çok şeker. Kampanyanın devamının geleceğini ve bu deli saçması hikayelere yenilerinin ekleneceğini umuyorum.

Künye:

Reklamveren: Cash Converters
Reklam Ajansı: Serviceplan France
Yetkili Yaratıcı Süpervizör: Dimitri Guerassimov, Fabien Teichner
Yetkili Yaratıcı Yönetmen: Hervé Poupon
Yaratıcı Yönetmen / Yönetmen: Daniel Perez
Sanat Yönetmeni: Astrid Pinon
Reklam Yazarı: Benjamin Coché, Chloé Rosiaux
İş Yönetimi: Stéphane Perrot, Juliette Polaillon, Julie Raynaud
Müşteri İlişkileri Yönetimi: Bruno Bee, Ronan Pensec & Naolie Boudouka
Medya: Mediaplus France

Görsel: YouTube