Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bir Çocuk İçin İstenebilecek Tek Şey

Bir Çocuk İçin İstenebilecek Tek Şey

Yapı Kredi, son filminde çocukların evlendirilmeye değil; eğitime ihtiyaçları olduğunu vurgulayarak güçlü bir mesaj veriyor.

Çocuklara bilimi sevdirmeyi amaçlayan Türkiye menşeli uluslararası kuruluş Young Guru Academy’nin (YGA) “Anadolu’ya Bilim Göçü” isimli bir proje başlattı. Mardin’in Savur ilçesinde doğan ve kalabalık bir evde yetişen Nobel Ödüllü bilim insanı Aziz Sancar’ın hikayesinden ilham alınarak geliştirilen proje yeni Aziz Sancarları Anadolu’da keşfetmeyi amaçlıyor. Yapı Kredi de projeye verdiği desteği etkileyici bir reklam filmiyle duyuruyor.

Güçlü Sosyal Mesaj

Rafineri tarafından yaratılan film, bir babanın “Demek benden kızımı istiyorsunuz.” sözleriyle açılıyor. Babanın çocuk yaştaki kızını istemeye gelenlerle konuştuğunu varsayıyoruz. Adam kızının becerilerini, çalışkanlığını, hamaratlığını, evi nasıl çekip çevirdiğini anlatıyor. Çocuk gelinler konusunda Türkiye’de yaşanan acı tablonun bir yansımasını izlediğimizi düşünüyoruz. Ancak film ilerledikçe işin gerçeğinin sandığımız gibi olmadığını anlıyoruz.

Baba, başını kaldırıp karşısında oturan 3 genç insana bakıyor ve kızının yapabildiği pek çok şeyi bildiğini ama robot yapabildiğini bilmediğini söylüyor. Karşısındakiler kızını bilim insanı olarak yetiştirmek üzere istiyorlar, onu birilerinin eşi yapmak için değil; amaçları ona hak ettiği eğitimi vermek. Film, buradan bir çocuk için istenecek tek şeyin eğitim olduğuna vurgu yaparak Yapı Kredi’nin projeye desteğini anlatıyor.

Şu sıralar “Kelebekler” filmiyle Sundance’te ödül alan ve büyük ilgi çeken Tolga Karaçelik yönetmenliğindeki film; yayınlanır yayınlanmaz sosyal medyada da gündeme oturdu. Film, hem eğitime verdiği desteği duyurması, hem de ülkemizin kanayan yarası olan çocuk gelinler konusundaki net duruşu ile övgü topluyor.

Çocuklara Bilimi Sevdiren Proje

YGA ve Yapı Kredi Gönüllüleri, Çocuk Evi’ndeki devlet koruması altındaki çocuklara ulaşarak bilim seansları düzenliyor, buradaki çocuklarla karmaşık görünen teknolojilerin özünde ne kadar anlaşılabilir olduğunu gösteren deneyler ve projeler yapıyor. Bu seanslarda YGA ve Yapı Kredi Gönüllüleri aynı zamanda özgüven, zihinsel merak, berrak zihin ve gelişime açık olmak gibi kavramlar üzerine de çocuklarla bilgilerini paylaşıyor. Ekim 2017’de İstanbul ve Ankara’da başlayan proje Gaziantep, Malatya, Diyarbakır, Kahramanmaraş, Erzurum gibi illerle devam ediyor. Proje ile 3 yıl içerisinde 50 ilde 5 bin çocuğa ulaşılması hedefleniyor.

Künye:

Reklamveren: Yapı Kredi
Reklamveren Temsilcileri: Arda Öztaşkın, Didem Arslan, Gülşah Barutçuoğlu, Selin Gürgün
Reklam Ajansı: Rafineri
Kıdemli Yaratıcı Yönetmen: Emre Kaplan, Ayşe Bali
Yaratıcı Yönetmen: Kerim Gürsel
Grup Başkanı: Doğu Göçük
Yaratıcı Ekip: Sezer Üstüngel, Resul Geniş
Müşteri İlişkileri: Gözde Aldinç Atamer, Gülde Ölemez, Seren Toktamış, Yağmur Erikçioğlu
Stratejik Planlama: Kayansel Kaya, Berkay Başer
Ajans Prodüktörü: Şafak Serter, Cansu Arcan
Yönetmen: Tolga Karaçelik
Yapım Şirketi: ANİMA
Post Prodüksiyon: ABT İstanbul

Görsel: YouTube