Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Apple’ın Ürün Tanıtım Görsellerinde Neden Sıklıkla Kendi Çalışanları Modellik Yapıyor?

Apple’ın Ürün Tanıtım Görsellerinde Neden Sıklıkla Kendi Çalışanları Modellik Yapıyor?

Apple'ın eski çalışanlarından Luca Lupo, Apple hakkındaki az bilinen gerçeği açıklayarak X kullanıcılarını aydınlattı.

Apple, tanıtım görsellerinde kendine has temiz bir estetiğe ve kullanıcı deneyimi odaklı stratejiye bağlı kalan bir marka. Ancak ince bir ayrıntı çoğu zaman gözden kaçıyor: O da bu tanıtım görsellerindeki insanlar.

Birçok marka profesyonel modellerle çalışıyor. Apple’ın eski mühendislerinden Luca Lupo’nun açıklamasına göre ise Apple, sıklıkla kendi ekip liderlerini öne çıkarıyor. Lupo, paylaşımında şöyle demiş: “Apple’ın internet sitesindeki Apple ürün materyallerinde görünen kişilerin çalışanlar olduğunu biliyor muydunuz? Hayır, bunun nedeni Apple’ın işi ucuza kapatmak istemesi değil. Gerçek nedeni, geliştirmede yer alan ekip üyelerini takdir etmek. Yeni bir özellik veya ürünün geliştirilmesini sağlayan liderlerden biriyseniz, sonunda Apple’ın internet sitesindeki pazarlama sayfasının bir parçası olabilirsiniz.”.

Apple’ın kariyer sayfasında da bu gerçeğe üstü kapalı şekilde değinilmiş.

Avantajları çift yönlü

Bu gelenek her açıdan oldukça akıllıca görünüyor. Öncelikle hedef kitlenin, yaşamın içinden insanlar olarak algıladığı kişilerle daha iyi bağlantı kurmasını ve dolayısıyla reklamın daha başarılı olmasını sağlıyor. Ayrıca çalışanlar, şirket kültürünü bizzat içinde yaşayıp soluduklarından markanın değerlerini daha doğal bir şekilde somutlaştırmayı sağlıyor. Çalışanlar açısından da bu reklamlar için modellik yapmak eğlenceli ve motive edici bir aktivite olsa gerek.

Siz ne dersiniz?

Görsel: Luca Lupo