Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
McDonald’s’tan Huzur Dolu Bir Egg McMuffin Animasyonu

McDonald’s’tan Huzur Dolu Bir Egg McMuffin Animasyonu

TBWA\Paris ve Matthieu Braccini tarafından McDonald’s için hazırlanan Egg McMuffin'in yapımını gösteren animasyon izleyenlere huzur veriyor.

Yumuşak dokular, birbirleriyle tam uyumlu denk gelecek şekilde hareket ederken tüy gibi uçuşan malzemeler ve dinlendiren bir müzik. McDonald’s Fransa’da başlattığı all-day breakfast menu (gün boyu kahvaltı menüsü) kampanyası için duyuları tatmin eden bir reklam filmi yayınladı. ASMR videolarına benzeyen reklam filmi insanı dinlendiren sesleri ve nazik hareketleriyle adeta bir terapi hissi uyandırıyor.

Egg McMuffin animasyonunda 15 farklı GIF bulunuyor

TBWA\Paris ve 3B animasyon yapımcısı Matthieu Braccini tarafından tasarlanan minimaslist McDonald’s kampanyası Egg McMuffin’lerin nasıl yapıldığını bir dizi GIF ile gösteriyor. İnce ince dilimlenen pastırmalardan kızarmış çöreklere, yumuşak yumuşak zıplayan yumurtalardan havada süzülen peynirlere kadar ürünün içinde yer alan tüm malzemelerinin yer aldığı animasyonda 15 farklı soyut 3B animasyon oluşturuldu.

Egg McMuffin animasyonu iştah acıcı gözükmesi için üründe yer alan malzemelerin dokuları ekstra yumuşak ve düzgün olacak şekilde tasarlanmış. Hipnotize edici etkisi artırmak için ise hazırlanan GIF’ler bir döngü içerisinde veriliyor. Renkler, dokular ve arka planda çalan müzik ile birlikte sanat yönü yüksek bir animasyon ortaya çıkıyor.

Matthieu Braccini hoş renklendirmelerin, yumuşak dokuların ve zarif hareketlerin yer aldığı animasyonun nasıl ilerlediğini Behance sayfasından paylaştığı resimlerle ve kavramsal taslaklarla gösteriyor. Cannes Lions 2019 “Design” kategorisinde Bronz Aslan kazanan GIF’ler için deneysel bir internet sitesi de bulunuyor. Hem masaüstü cihazlarda hem de mobilde rahat ve eğlenceli bir deneyim sunması açısından hazırlanan internet sitesi, ajansın verdiği bilgilere göre, 120 bin civarında kullanıcı tarafından ziyaret edilirken 3.5 milyonun üzerinde etkileşim elde etti.

Künye

Ajans: TBWA\PARIS
Reklam Yöneticisi: Maurizio Biondi, Clémence Arnaud, Floriane Triacca
Ajans Müdürü: Luc Bourgery, Marc Fraissinet, Agathe Bruneau, Priscilla Vaudevire
İdari Yaratıcı Yönetmen: Benjamin Marchal, Faustin Claverie
Yaratıcı Yönetmen: Maud Poilpré
Televizyon Yapımcısı: Mathilde Nanot-Lachkar
Prodüksiyon: TBWA\Else
CEO: Maxime Boiron
Yönetmen: Maud Poilpré
Dijital Prodüksiyon Şirketi: Line Georges, Pierre Rebourseau
Yaratıcı Lider: Nicolas Barrès
Programlama: Kamal Zitouni
3B İllüstrasyon: Matthieu Braccini

Görsel: Vimeo, Matthieu Braccini