Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
IKEA Hindistan’da Güneş Enerjili Tuk-Tuklarla Teslimat Yapacak

IKEA Hindistan’da Güneş Enerjili Tuk-Tuklarla Teslimat Yapacak

IKEA, Hindistan’da açtığı ilk mağazasından yapılacak teslimatlar için nakliye filosuna yüzlerce elektrikli tuk-tuk ekledi.

IKEA, Hindistan’daki ilk mağazasını Haydarabad şehrinde açtı. Ancak teslimatlar için hoş bir yerel adım attı. Şirket nakliye için standart araçların yanı sıra, yüzlerce elektrikli tuk-tuk atadı. Bu tuk-tuklar mağazanın nakliye filosunun %20’sini oluşturuyor.

Auto rickshaw olarak da bilinen bu motorlu ve 3 tekerli çekçekler, 400.000 metrekarelik yeni IKEA mağazasının çatısına yerleştirilen 4.000 güneş panelinin sağladığı enerjiyle şarj ediliyor. Böylece bu araçlar, bölgedeki fosil yakıtlarla çalışan diğer yaygın çekçeklerden çok daha az kirlilik yaratıyor. Hatta IKEA, gelecekte tüm müşterileri ve çalışanları için elektrikli araç şarj hizmeti sunmayı da planlıyor. Güneş panelleriyle sağlanan enerjinin artanı da mağazanın içindeki aydınlatmaları ve diğer cihazları çalıştırmak için kullanılacak.

Baktıkça içinizi açan motifler

Markanın mavi-sarı renkli logosunu giydirdiği tuk-tukların her birinde kanopiler ve minderler birinden hoş eklektik motiflerle kaplı. Büyük mobilyaların nakliyesi için uygun olmasalar da şehrin dar sokakları ve kaotik trafiği arasından kolayca geçebilme avantajı yaratıyorlar. Böylece küçük parçaların teslimatını hızlandırıyorlar.

9 Ağustos’ta açılan Haydarabad mağazası, binlerce heyecanlı müşterinin akınına uğramış. Bu da bölgedeki tüm yollarda trafiğin tıkanmasına neden olmuş. Bu olağanüstü heyecana ve beğeniye karşılık IKEA da 2025’e kadar Hindistan’da 25 mağaza açmayı hedefliyor.

Görsel: Instagram