Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dentsu ve Toyota’nın Astronot Robotu Dünya’ya Döndü

Dentsu ve Toyota’nın Astronot Robotu Dünya’ya Döndü

Kirobo'nun uzayda geçirdiği 18 ay sona erdi.

30 santimetre uzunluğundaki Kirobo, uzayda geçirdiği süre boyunca sosyal medyadan mesajlar verdi, insanla doğrudan iletişime geçerek dialog kurdu ve Elon Musk’ın SpaceX araçlarından birine binme şansı buldu.

Reklam devi Dentsu ve Toyota ortaklığıyla doğan Kirobo ile birlikte uzayda zamna geçiren astronot Koichi Wakata, “dünyanın ilk bir robotla dünya dışında iletişim kurmayı deneyen insanı” oldu. Robotların bir anda dünyayı ele geçireceğinden ve Skynet gibi kurgulardan korksak da bu dialoglar barış atmosferini besliyor. Hatta robotların ve insanların birlikte varolabileceği barış dolu bir dünya tahayyül etmek de mümkün.

Kirobo, şu noktadan sonra Dentsu tarafından kullanılarak dünyada sağlayabileceği faydayı gösterecek. Ses ve yüz tanıma alanında geliştirilen robotun kullanım alanları da genişletiliyor. Reklamcılık, karakter lisanslama ve etkinlikler için karakter yaratma gibi görevlerin üstesinden gelebilecek güce kavuşacak.

Japonya’nın ünlü büyük beden mankenlerinden Matsuko Deluxe’ü robot kullanarak modelleme konusunda da Kirobo ve Dentsu’nun kaydettiği yol göze çarpıyor. Sol taraftaki tamamen robot tarafından modellenen görsel, sağ taraftaki Matsuko Deluxe’ün orijinal görüntüsü.

Görsel; Dentsu