Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Zim & Zou: El Becerisi ve Titizlikle Ortaya Çıkan Kağıt Heykeller

Zim & Zou: El Becerisi ve Titizlikle Ortaya Çıkan Kağıt Heykeller

Fransız tasarımcı ikili Zim & Zou, el becerilerini kağıtla birleştirip büyüleyici çalışmalar yapıyor.

Kağıt katlama dendiğinde aklımıza önce bi’ Origami geliyor. Ancak katlanan her kağıt Origami olmuyor. Kimileri için özel bir sınıf yaratmak yerine el becerisi ve el yapımı diye açıklamak yetiyor. Çünkü çalışmalar kendi kategorisini başkasına ihtiyaç duymadan da bulabiliyor. Fransız grafik tasarım öğrencileri Lucie Thomas ve Thibault Zimmermann, mezun olduktan sonra ne yapacaklarını ve yapabileceklerini düşünürken kağıt, tutkal, odun gibi somut maddeleri kullanarak çeşitli yerleştirmelerle mutlu olacaklarını anlamışlar. Ve ardından bu yolda ilerleyerek Zim & Zou‘yu geliştirmişler.

Basit somut maddeleri el becerisiyle birleştirip, katlayıp, yapıştırıp ve çizerek yani tamamen el emeği göz nuruyla bir araya getirerek farklı objeler üretmeye başlamışlar. Kağıt temelli minyatür objeler yapan ikili kullandıkları renk paleti ve yüzey dokularıyla da kendi markalarını yaratmayı başarmış.

Son çalışmaları “The Art of Saving Life” ile aşıların tarih boyunca insanlığı nasıl güçlendirdiğini ve sağlık bahşettiğini anlatan minik objeler hazırladılar. Bill & Melinda Gates Foundation için yaptıkları bu çalışmada kullanılan renk paletleri, sunum ve detay tasarımların da ne kadar detaylı olduğunu ispatlıyor.

İkili, geçtiğimiz yıl SXSW Film Festivalinin resmi posterini tasarlamıştı.

Görsel; Zim & Zou