Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yves Behar, Samsung için Kıvrımlı Ekranlı Televizyon Tasarlardı

Yves Behar, Samsung için Kıvrımlı Ekranlı Televizyon Tasarlardı

Bir son kullanıcı olmasına rağmen narin bir heykel zerafetinde sanat dolu bir tasarım ürünü.

San Francisco merkezli tasarımcı Yves Behar, Tüketici Elektroniği Fuarında (CES 2015) Samsung için tasarladığı yeni kıvrımlı televizyonu tanıttı. S9W Curved TV isimli televizyon, geleceğin dokunuşuyla şekillenmiş modern bir tasarım olarak anılıyor. 

Samsung’un televizyon ve görsel teknolojilerdeki ilerlemesini yıllardır seyrettiğini belirten Fuseproject‘in kurucusu Behar, bu ürünü tasarlarken onu bir televizyon olarak değil bir heykel olarak düşündüklerinin altını çizdi. Son kullanıcıya yönelik bir adım atarak ürünü ele almadıklarını aksine el işlerinin ve zanaatın birer ürünü olarak ortaya çıkardıklarını düşünüyorlar.

S9W’nin geliştirme aşamasında sinema yapım şirketi olan 20th Century Fox da dahil olunca ortaya sanatın ve teknolojinin buluştuğu bir sonuç çıkmış. Samsung’un SUHD teknolojisini geliştirerek renkleri ve karanlığı daha dolgun yansıtabilen televizyon, geleneksel algının ve ürünlerin form değiştireceğini gösteriyor. Yves Behar da bu eseriyle geleceğe karşı umutlu olduğunu sergiliyor.

Görsel; Samsung