Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yuvarlak Gözlük Çerçevesinde Sanal Gerçeklik Deneyimi

Yuvarlak Gözlük Çerçevesinde Sanal Gerçeklik Deneyimi

2VR, geleneksel gözlük iskeletine sahip bir sanal gerçeklik gözlüğü.

Sanal gerçeklik teknolojisi gelişiyor ve farklı alanlarda da kullanılmaya başlanıyor. Ancak ürün tasarımları aynı hızla gelişmiyor. 2010’da Palmer Luckey’in tasarladığı Oculus Rift‘in ilk prototipi ve Google’ın Cardboard‘ın karton tasarımının dışına çıkabilen çok fazla sanal gerçeklik gözlüğü ile karşılaşmadık. Geçtiğimiz yıl sonunda kampanya başlatan Figment VR, telefon kılıfını gözlüğe dönüştürmeyi başarmıştı.

Bu kez ise karşımızda geleneksel gözlük çerçevelerine uyum sağlayan bir tasarımla karşı karşıyayız. 2VR, Harry Potter veya The Beatles’dan hatırlayabileceğimiz yuvarlak çerçeveli gözlük tasarımı üzerine geliştirilen bir sanal gerçeklik gözlüğü. Çerçevesinin ön kısmına bir eklenti yaparak telefonu iki tarafından da kavrayan 2VR, 4,7 ile 6 inç arasındaki tüm akıllı telefonlarla kullanılabiliyor.

Normal bir gözlük gibi takıldığı için sanal gerçeklik deneyimlerken gözlüğü elimizle tutmak zorunda da kalmıyoruz. Aksine kulaklarımız tüm denge sorununu çözerek konforlu bir deneyim sunuyor. Yukarı ve aşağı bakarken de düşme riski bulunmayan 2VR, şu anda Kickstarter üzerinde fonlanıyor.

Tıpkı Google Cardboard veya diğer gözlükler gibi akıllı telefonun desteklediği tüm sanal gerçeklik uygulamalarıyla uyumlu çalışıyor. Ayrıca çift taraflı katlanabilen yapısıyla taşıma konusunda portatif bir çözüm üretiyor.

Görsel; Kickstarter