Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yürekleri Ağızlara Getiren Yangın Sigortası Kampanyası

Yürekleri Ağızlara Getiren Yangın Sigortası Kampanyası

Zurich Sigorta, bir binanın içinde projeksiyon yansıtmayla yangın çıkararak, yoldan geçenlerin dikkatini çekmeyi başarıyor.

Arjantinli reklam ajansı Don’un Zurich Sigorta için hazırladığı açıkhava reklam kampanyasında olası bir yangın felaketinin yıkıcı maddi sonuçlarının ve kayıplarının hızlı bir şekilde geri konmasının önemi anlatılmış. Kampanyanın mesajı kısa ve öz: Eviniz, işiniz bir bakmışsınız bir anda küle dönüyor, Eğer Zurich Sigorta’lıysanız kayıplarınızı kaybettiğiniz hızla geri kazanırsınız.

Kampanyada, bir bina üzerinde projeksiyon yansıtmayla yangın efekti yaratılıyor. Bina üzerine projeksiyonla yansıtılarak oluşturulan sahte yangın öyle gerçekçi ki sokaktan geçen insanlar yangını görür görmez şaşkınlık ve korku içersinde kalıyorlar. Hatta acaba hiç itfayeyi arayan oldu mu diye merak etmiyor değilim.

Cayır cayır yanan binada alevler bir anda kesiliyor ve bina hiçbir şey olmamış gibi yangın öncesi haline dönüveriyor. Sigorta şirketi “İyi korunursanız, hiçbir şey değişmez” mesajıyla insanlara sunduğu hızlı telafi hizmetinin altını çiziyor.

Künye:

Reklam Ajansı Don, Buenos Aires, Arjantin
Yaratıcı Yönetmenler: Gonzalo Ricca, Papon Ricciarelli
Yazar: Gonzalo Ricca

Görsel; Youtube