Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
YouTube Gaming Bugün Yayına Başlıyor

YouTube Gaming Bugün Yayına Başlıyor

Oyunseverlerin ayrılamayacağı platform, bugünden itibaren masaüstü, Android ve iOS ortamlarında kullanılabilecek.

Google oyun meraklıları için çeşitli oyunlara yönelik canlı yayınlar, öne çıkartılmış videolar ve oyun görüntüleri gibi içerikler barındıran 25 binden fazla sayfaya sahip websitesi ve mobil uygulaması YouTube Gaming‘i bugün piyasaya çıkartıyor.

60 fps formatında yayın yapacak platformda arama yaptığınızda sadece oyun adları ve oyunlarla ilgili içerik yaratıcılarıyla karşılaşıyorsunuz. Abone olduğunuz oyunla ilgili de platformda bulunan tüm içerikleri takip edebiliyorsunuz.

Oyunlarla ilgili canlı yayınların tek bir URL üzerinden kolaylıkla paylaşılabileceği, kullanıcıların yayın üstünde birbirleriyle sohbet edebileceği ve içerik yaratıcılarının/yayıncıların gelen yorumları yönetme imkanını uygulamadan da yapabileceği verilen detaylar arasında.

YouTube’a erişebilen her yerde kullanılabilecek platforma Türkiye saatiyle bu akşam 8’den itibaren erişebilirsiniz.

Amazon’un oyun odaklı canlı yayın platformu Twitch‘in yıl başında 1.5 milyondan fazla yayıncısı ve aylık 100 milyon ziyaretçisi olduğu biliniyordu. YouTube Gaming’in ise yayıncıları ve ziyaretçileriyle nasıl bir tablo çizeceğini ilerleyen zamanlarda göreceğiz.

Görsel: gaming.youtube.com