Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yola Yaklaşınca Müziğin Sesini Kısan Uygulama: Safe & Sound

Yola Yaklaşınca Müziğin Sesini Kısan Uygulama: Safe & Sound

LMG Insurance sigorta şirketi, kulaklıkla müzik dinlerken hayatını istemeden tehlikeye atan yayalar için gerekli yerlerde sesi otomatik azaltan bir uygulama yarattı.

Şehrin gürültüsünden ve kalabalığından uzaklaşıp kulaklıklara sığınmak ve biraz müzik dinlemek iyi bir kaçış yolu gibi görünebilir fakat, kulaklıklar dışarıdan gelen sesleri engellediği için otobüs ya da otomobil altında kalma ihtimalimizi de ister istemez artırıyor.

Tayland merkezli sigorta şirketi LMG Insurance, araçların müzik dinlemeye dalmış insanlara zarar vermemesi, insanların da müzik dinleme zevkinden geri kalmaması için BBDO Bangkok ile “Safe & Sound” müzik uygulamasını hazırladı. Safe & Sound, yayalar yola ya da demir yoluna yaklaştığında kulaklıkların ses düzeyini otomatik olarak düşürüyor.

Akıllı telefonların GPS özelliğinden yararlanan ücretsiz Android uygulaması, otomatik olarak sesi kısarak, yayaların hızla yol alan araçların altında kalmasını engelliyor. Uygulama, sesi %70 azaltıyor ve telefonunuzun mikrofonunu kullanarak sokağın sesini kulaklıklarınızdan %30 oranında duymanızı sağlıyor. Uygulama, (yürüme hızınıza göre) toplu taşımaya ulaşmak için bir transit bağlantı noktasında olduğunuzu ya da yürüyüşe çıktığınız zamanları belirleyip sesi kısmıyor.

Safe & Sound’u aktif hale getirmek için kullanıcıların, ücretsiz uygulamayı telefonlarına indirmesi ve geçerli müzik çalar olarak ayarlaması gerekiyor. BBDO Bangkok, bu projede de motosiklet sürücülerinin kafa travmalarını tespit edip, sağlık ekipleriyle bağlantıya geçen akıllı kask Helpmet’te olduğu gibi yaratıcılığını konuşturmaya devam ediyor.

Künye:

Müşteri: LMG Insurance
Başlık: “Safe & Sound”
Ajans : BBDO Bangkok
Yetkili Yaratıcı Yönetici: Suthisak Sucharittanonta
Üst Yaratıcı Yönetmen : Anuwat Nitipanont
Yaratıcı Yönetmen: Park Wannasiri
Sanat Yönetmeni: Panupak Siripakdee
Metin Yazarları: Thiti Boonkerd, Vachira Pashekrepapon
Müşteri İlişkileri Yöneticisi: Adisorn Atikomchakorn
Hesap Yöneticisi: Suphatcha Korcharoenkiat
Geliştirici: 1Moby

Görsel: YouTube