Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yılbaşı Hediyesi: Instagram’daki Bir Yılın Posteri

Yılbaşı Hediyesi: Instagram’daki Bir Yılın Posteri

My Year Printed; geride kalan yılın sosyal medyada nasıl geçtiğini fiziksel kopya ile paylaşmayı sağlıyor.

Yıl dönümleri pek çok açıdan insanlık ve medeniyet için bir anlam ifade eder. Bu değişim din veya manevi anlamı dışında kutlama, hatırlama ve paylaşma gibi anlamlara da sahiptir. Yılbaşı, ve Noel Baba gibi kavramlar insanların kimi zaman unuttuğu değerleri hatırlamasına yöneliktir. Tabii bu değerleri hatırlatan kişiler arasında bulunan pazarlama ve iletişim çalışanları farklı yöntemler geliştiriyor.

Örneğin, sinema alanında Rise of the Guardians, How the Grinch Stole Christmas veya yılbaşı döneminin klişe filmlerden olan Evde Tek Başına gibi yapımlarla yıl dönümü kutlanıyor. Tabii Noel’i konu alan filmlerin sayısı sadece bu kadar değil. Sinema gibi kümülatif bir alanda yılbaşında izlenebilecek güzel filmler için onlarca hatta yüzlerce kolaja rastlamak mümkün. Bu geniş külliyatı sosyal yaşama yansıttığımızda ise yılbaşına yaklaştıkça her alanda artan öneriler, tavsiyeler medyada yer almaya başlayacak.

My Year Printed, yılbaşı konusunda erken davranan girişimler arasında. Instagram hesabıyla siteye giriş yaptıktan sonra hem kendi hesabınızı hem de takip ettiğiniz hesapların yıllık dökümünü görebiliyorsunuz. Böylece yılbaşı hediyesi çözümü olarak da karşınıza çıkıyor. Seçtiğiniz fotoğrafları birleştirip 18×24 inç veya 24×36 inç büyüklüğündeki posterlere basıyor. Bir büyük kararsızlığa daha son veriyor.

Görsel; My Year Printed