Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yerli Sanatçılardan Uluslararası Ölçekli Şamanik Bilimkurgu Animasyon Serisi: Boerue

Yerli Sanatçılardan Uluslararası Ölçekli Şamanik Bilimkurgu Animasyon Serisi: Boerue

MayAna Creatives tarafından hazırlanan Börü (Boerue), Kicstarter'da desteğimizi bekliyor.

Türkiye’den çıkan animasyon yapımları dendiğinde uzun metrajlı veya çocuk odaklı, sponsor destekli ve küresel ölçekte çıtanın altında kalan bir rotayı izliyor. Bu gerçekliği etkileyen birçok değişkeni ve faktörü analiz etmek için eğitim sisteminden başlayıp sahip olduğumuz cesaret kırıntılarına kadar incelememiz gerekiyor. Fakat kimi isimler var ki, ülke sınırlarından çıkıp dünyaya açılmayı hedefleyecek kadar cesurlar.

MayAna Creatives, bir senedir üzerinde çalıştıkları şamanik bilimkurgu animasyon serisi Börü‘yü (Boerue) Kickstarter’da duyurdu ve destek çağrısını yaptı. Duman, Pamir, Bars, Koza ve Kam Ana’dan oluşan karakterler eşliğinde Türk ve Moğol mitolojisine dayanan bir hikaye anlatacak bizlere Börü.

Dünyanın karşılacağı bir felaket öncesi karakterlerin bu kehanetin önüne geçme yolculuğunu anlatacak olan hikayenin ilk bölümleri, bir sezonluk senaryosu ve storyboard’u hazır. MayAna Creatives’in şu anda ihtiyacı olan şey ise Kickstarter’da desteklenmek ve projelerini gerçeğe dönüştürmek. Böylece küresel çapta insanlara ulaşıp farklı bir mitolojiden farklı bir hikayeyi anlatabilecekler.

Boerue’yü Facebook ve Twitter‘dan takip edebilir, Kickstarter‘dan destek olabilirsiniz.

Görsel: Boerue