Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yerel Müzik Gruplarının Radyodaki Sesi Olan Banka

Yerel Müzik Gruplarının Radyodaki Sesi Olan Banka

Peru’da bir banka, yerel müzik gruplarını desteklemek ve radyo kanallarında parçalarının çalınmasını sağlamak için sessizlikle ses getiren bir kampanya yarattı.

Yerel radyo kanallarının popüler uluslararası parçaları çalması sebebiyle Perulu müzik gruplarının %95’i kimseler tarafından bilinmiyor.

Bu sorunun farkında olan BBVA Continental bankası, Fahrenheit DDB ile birlikte, bir banka binasını müşterilerin yerel grupları çevrim içi ve çevrim dışı dinleyebileceği bir müzik merkezine dönüştürdü.

Ardından, büyük ses getiren kampanya sayesinde pek çok yerel müzik grubuna ait parçalar, yalnızca 15 gün içinde FM radyolarda çalmaya başladı.

“No One Can Hear Us” (Bizi Kimse Duyamaz) adını taşıyan kampanya kapsamında yerel müzisyenler, BBVA Continental müşterisi müzik severler, Peru’nun en ünlü meydanına kurulan, dört bir yanı camla çevrilmiş bir sahnenin önünde buluştu. Müzik grupları birer birer performans sergilerken, seyirciler ne yazık ki çalınan parçaların hiçbirini duyamadı.

Kampanyanın vermek istediği sessiz mesaj, Perulu müzisyenler arasında büyük ses getirerek hızla yayıldı. İnsanlar, sosyal medya üzerinden yerel radyo istasyonlarıyla yerel müzisyenleri desteklememelerinden kaynaklanan öfkelerini duyurdu.

Sosyal medyada elde edilen geri dönüşlerin %98’i pozitif yönde oldu ve kampanya 4.3 milyon kişiye ulaştı ve bir süre sonra sosyal medya dışındaki tüm medya kanalları tarafından desteklenmeye başlandı.

No One Can Hear Us kampanyasının ardından Peru’daki yerel radyo kanalları günde 500’ün üzerinde yerel şarkı çalmaya başladı.

Görsel: Vimeo