Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yenilebilir Kahve

Yenilebilir Kahve

Bir bardak kahve ile aynı oranda kafein içeren CoffeeBar

Hepimizin ortak sorunu: Sabah çok erken saatte uyanmak ve sert bir kahve içmeden ayılamamak.

İki üniversite birinci sınıf öğrencisi de sabahın 8’indeki dersleri yüzünden aynı sorundan müzdaripler. Bu soruna bir çözüm getirmek isteyen ikili ayılmak için kahve içmektense başka bir yol olamaz mı diye düşünüyorlar ve ortaya “CoffeeBar” çıkıyor.

“Neden kahvemizi yiyemiyoruz?” diye soran iki genç Johnny Fayad ve Ali Kothari, bir shot espresso ile yaptıkları kahve barın içinde bir bardak kahvedeki kadar kafein olduğunu iddia ediyorlar. Bunun yanında tüketmek için kahve kadar zaman almayan bu barların aynı zamanda –işte her işin başı sosyal sorumluluk- karton kahve bardaklarının kullanımını azaltacağını söylüyorlar.

Ortalama bir Amerikalı’nın yılda yaklaşık 500 fincan kahve içtiğini göz önünde bulundurursak, bu barlar büyük bir kağıt giderini ortadan kaldırabilir.

Tabi ki hepimizin aklına, barları paketlemek için kullandıkları kağıtlar ne olacak sorusu geliyor. Gençler bunu da düşünmüşler ve barları geri dönüştürülebilir malzeme ile paketlemişler.

Kafeinin hap olarak da alınabileceğine yönelik gelen yorumlara ise “İşi biraz daha sağlıklı bir şekilde yapmak istedik.” diye cevap veriyorlar.

Kaju fıstığı, badem ezmesi, glutensiz yulaf içeren barın içeriğinde hiçbir koruyucu malzeme yok. Barın içindeki kahve, kar amacı gütmeyen bir proje olan Project Alianza vasıtasıyla kahve yetiştiricilerinden temin ediliyor.

Ortaklar, barı yaparken uygun tarifi bulabilmek için Northeastern Üniversitesi’ndeki yurtlarının mutfağında gecelerce uğraştıklarını anlatıyor.

Barın tarifini oluşturduktan sonra gıda mühendislerinden ufak detaylar için yardım alan ikili şuanda Kickstarter’da üretime geçebilmek için yeterli bağışı toplamayı bekliyor.

3 dolardan fiyatlandırılan CoffeeBar’lar aslında çok da ucuz değil. Ama içeriğindeki yararlı malzemeleri ve diğer avantajları düşündüğümüzde pazarda kendine yer bulabilir ve insanların sabah alışkanlıklarını değiştirebilir gibi görünüyor.