Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yeni Tasarlanan 72 Emoji Arasında ¯_(ツ)_/¯ da Var!

Yeni Tasarlanan 72 Emoji Arasında ¯_(ツ)_/¯ da Var!

Unicode Standard tarafından yayınlanan yeni emoji setiyle beraber "shrug" olarak bilinen karakter de emojiye dönüşüyor.

Birkaç gün önce MoMA’nın 176 parçalık ilk emoji setini koleksiyonuna eklediğini duyurmuştuk. O haber aracılığıyla emojilerin geçmişine ve gelişimine değinme fırsatı yakalamıştık. O günlerden beri değişen en büyük şey de emojilerin çeşitlenmesi ve tüm dünyayı kucaklayacak potansiyele erişmesiyle cinsiyet ayrımı, ırk ve cinsel tercih farklılığını ortadan kaldıracak yeni emojiler yayınlamıştı.

Unicode Konsorsiyumu’nun Unicode 9.0 güncellemesiyle ekleyeceği 72 yeni emoji ve onların varyasyonları da, emojileri kullanarak daha fazla duyguyu aktarabilmemize olanak tanıyor. “Shrug” olarak bilinen kaomoji, ¯_(ツ)_/¯ artık emojiye dönüşüyor. Omuzlarını yukarı kaldırıp kollarını iki yana açan bu kişi, belirli bir konu hakkında gerekli bilgiye veya bir durum ve sonuçları hakkında gerekli duyarlılığa sahip olmadığını görselleştiriyor.

Unicode 9.0 ile hayatımıza girecek yeni emojiler arasında Harambe, facepalm, ROFL, yalancı surat, selfie, çapraz parmaklar, yumruk tokuşturmak, ara beni eli gibi pek çok yeni karakter kütüphaneye ekleniyor. Bu duyguların pek çoğu günlük hayatta yer alan veya dijital dünyada kendini yaşatan durumlar olması da dikkat çekiyor. Örneğin yerde yuvarlanan gülmek (ROFL), tıpkı “sadece soruyorum” gibi uzun yıllardır internetin içinde olan bir tabirdi.

Unicode 9.0 ile birlikte cinsiyet eşitliği yönünde de adım atılmaya devam ediyor. Gelin emojisinin yanında damat emojisi, prenses emojisinin yanına prens, dans eden kadın’ın yanına dans eden erkek ve noel baba’nın yanında noel anne eklendi.

iOS 17.4’ün Yeni Emojileri ve Küllerinden Yeniden Doğan Anka

Görsel: Emojipedia