Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yeni Dönemin Pazarlama Sırlarını İçeren Kitap Instagram’da Yayınlanacak

Yeni Dönemin Pazarlama Sırlarını İçeren Kitap Instagram’da Yayınlanacak

Jason Sperling 25 Haziran'dan başlayarak kitabının tamamını Instagram'da yayınlamaya hazırlanıyor.

İnternette e-kitap, PDF dosyaları gibi formatlarda kitap okumaya alışkın olanlar bu fikre nasıl yanaşacak bilemiyoruz; fakat Jason Sperling geçen haftadan başlayarak kitabından bazı parçaları Instagram hesabında yayınlamaya başladı. Nihai hedefi de 25 Haziran’dan itibaren her gün bir sayfasını yayınlayarak 160 günde tüm kitabını ortama kazandırmak.

Look At Me When I’m Talking To You” adlı kitabın konusu ise ortama gayet yakışabilecek türden; markaların dikkatin kısırlaştığı bir dünyada müşteri dikkatini çekmesi için neler yapabileceklerine dair yeni kuralları barındırıyor. Sperling, %100 görselden ve videodan oluştuğu ve yorum kısmında kurallara yer vereceğini tahmin etmesi zor olmayan kitabın sıradan pazarlama kitaplarına göre %20 daha esprili olduğunu belirtiyor.

https://instagram.com/p/3Ijp56AsVj/

Kitap okumanın, hem de böyle bir kitabı, en uygun olacağı ortam olarak Instagram’ı seçen Sperling’i bilmeyenler için; kendisi RPA’de yaratıcı yönetmen ve Honda, Pixar, ESPN, Suzuki gibi markalarla çalışmak dışında Apple’ın “Get a Mac” kampanyasını da yürüttü.

Kitaba ait hesapta Sperling kendine dair bazı paylaşımlar da yapmaya devam edecek gibi görünüyor. Bunlardan biri favori karaoke şarkısını seslendiren animasyonunu içeren alttaki paylaşım.

https://instagram.com/p/3Ik24DgsXT/

Kendisiyle yapılan Adweek röportajında bir sonraki kitabını Snapchat’te mi yayınlayacağına dair sorusuna ise Tinder yanıtını vermiş.

https://instagram.com/p/3IjvwrgsVq/

https://instagram.com/p/3Ih_7LgsTd/

https://instagram.com/p/3IhHfBAsSS/

Manşet görselinin orijinali Adweek‘ten alınmıştır.
Manşet görseli düzenlenmiştir.