Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yeni BMW 7 Serisi ve Akıllı Telefonu Aratmayan Uzaktan Kumandası

Yeni BMW 7 Serisi ve Akıllı Telefonu Aratmayan Uzaktan Kumandası

BMW'nin amiral gemisi olan 7 serisi, yıl sonunda piyasada olacak yeni versiyonuyla lükse modern bir yorum getiriyor.

BMW dün akşam internetten canlı yayınladığı etkinliğiyle yeni 7 Serisi’ni tanıttı. Alman premium otomobil üreticilerinin lüks limuzinleri (Bakınız Mercedes-Benz S-Serisi, Audi A8) yeni modellerini tanıttıklarında bu aynı zamanda otomotiv ve teknoloji dünyası için de büyük yeniliklerin gösterimi anlamına gelir. Top Gear’da Jeremy Clarkson’ın söylediği gibi, bu modellerdeki yenilikleri iyi incelemek gerekiyor, çünkü takip eden 5-6 yıl içinde bu lüks modellerin inovatif yenilikleri kompakt modellerde uygulanmaya başlıyor.

Yeni BMW 7 Serisi’nin belki de en önemli özelliği, markanın elektrikli ailesinin üyeleri i3 ve i8’den transfer ettiği karbon fiber ve güçlendirilmiş plastikle çok hafif ama eskisinden daha dayanıklı bir şasi çekirdeğine sahip olması. Büyük ihtimalle bu sayede 7 Serisi, rakiplerine göre çok daha hafif, atak ve tutumlu olacak.

Benim -ve teknoloji odaklı yayınların- dikkatini çeken yenilik ise aracın kendisinden ziyade uzaktan kumandası üzerindeki güncelleme. Yeni 7 Serisi’nin uzaktan kumandası aracın kapılarını kilitleyip açmaktan çok daha fazlasını yapabiliyor.

Display Key denilen bu opsiyon kumanda daha önce i8 modelinde de sunulmuştu, bu gidişle bir sonraki 5 Serisi’nde de bu opsiyonu görebileceğiz. Display Key’in üzerinde bir dokunmatik ekran bulunuyor ve aracın kimi özellikleri (mesela iklimlendirme sistemi) kumanda üzerinden araç dışındayken kontrol edilebiliyor. Display Key araç içindeyken şarj oluyor. Dışarda şarjı bitse de aracı açmasını sağlayacak bir ekstra pili barındırıyor içinde. Bu kumanda ile yapılabilecekler arasındaki en inanılmaz şeylerden biri de aracı uzaktan kontrol ederek park etmek!

Yeni 7 Serisi’nin “executive package” adlı donanım paketinde bulunan kimi özellikler iste Display Key’i bile unutturuyor. Arka koltuklar arasında bulunan ve aracın özelliklerini de kontrol etmeye yarayan Android işlemcili 7 inç boyutunda bir Samsung tablet panel bunlardan birisi.

BMW, rakipleri ile yaptığı yarışta amiral gemisi modeli 7 Serisi’nin yeni versiyonunu konumlandırırken lüksü geleneksel bir şekilde yorumlamak yerine olabildiğince modern bir lüks duruşunu tercih ederek kendini Mercedes-Benz ve Audi’den ayrıştırmayı tercih etmiş gibi görünüyor. Yeni 7 Serisi’nin öne çıkan özelliklerinin vurgulandığı tanıtım videosunda da bu farkediliyor.

Yetmedi, daha çok detay görmek istiyorum diyorsanız ve vaktiniz varsa bu videoyu mutlaka izleyin:

Araçla ilgili detaylı bilgi için: bmw.com/7series

Görseller: BMW