Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yemek Yiyin, Hesabı Koşarak Ödeyin

Yemek Yiyin, Hesabı Koşarak Ödeyin

Spor markası Kalenji, birbirlerine uzak gibi görünen koşu yapmayı ve yemek yemeyi ortak bir noktada buluşturdu.

Koşu yaptıktan sonra rahatça yemek yiyebiliyor musunuz? Yaktığınız kalorileri geri aldığınız için vicdan azabı mı duyuyorsunuz? “Koşmak İçin Yaşamayın. Yaşamak İçin Koşun.” söylemine sahip spor giyim markası Kalenji, bu sorulara vereceğiniz yanıtların tam aksini düşünüyor.

Paris merkezli ajans Rosa Park ile bir araya gelen Kalenji, yeni spor ayakkabılarının tanıtımı için #EatYourRun kampanyasını oluşturdu. Gastronomi ve koşunun yan yana gelebileceğini ve eğlenceli bir deneyim yaratabileceğini ispat eden açık hava kampanyası ile basın mensuplarına birer çift yeni Kalenji spor ayakkabı dağıtıldı ve onlardan birkaç hafta boyunca koşuya çıkıp ayakkabıları denemeleri istendi. 24 Mayıs’ta ise operasyon sonuçlandı.

Marka ile ajans, Fransız mutfağından lezzetlerle dolu bir yemek düzenledi ve gazetecileri davet etti. Zengin alternatiflerle dolu menüde dikkati çeken bir detay bulunuyordu: Normalde fiyatların yazması gereken yerde kilometreler yazıyordu.

Hangi yemeği yiyeceklerine karar vermeleri ve bu yemeği yemek için kaç kilometre koşmaları gerektiğini öğrenmeleri için menüler, gazetecilere verilen ayakkabı kutularının kapaklarına yerleştirildi. Gazeteciler, düzenlenen davette yiyecekleri birbirinden lezzetli yemeklerin hayaliyle koştu ve koştukları mesafeyi kaydetti. Yemek sırasında koşulan mesafeler karşılaştırıldı, yemek isimleri koşuyla özdeşleştirilen menüden seçimler yapıldı ve bu keyifli kampanya başarıyla tamamlandı.

Künye:

Marka: Kalenji
Başlık: “Eat Your Kilometers with #EatYourRun”
Ajans: Rosapark France
Kurucular: Jean-Patrick CHIQUIAR, Jean-François SACCO, Gilles FICHTEBERG
Hesap Yöneticisi: Victor FAUBERT
Stratejik Planlama: Sacha LACROIX, Mickaël MOUGENOT
Yaratıcı Yönetmenler: Mark FORGAN, Jamie STANDEN
Metin Yazarı: Nicolas GADESAUDE
Prodüktör: Hugo NATHAN-LEGRAND
Yönetmen: Vincent RODELLA

Görsel: YouTube