Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yasin Arıbuğa’dan Gerçeküstü Kısa Animasyonlar

Yasin Arıbuğa’dan Gerçeküstü Kısa Animasyonlar

Yasin Arıbuğa, yeni kısa animasyon serisinde klasik eserleri, günümüz dünyasını ve internet sembollerini kullanarak yeni kompozisyonlar üretiyor.

İstanbul’u gezen klasik figürler ve hareket kazanan klasik tablolar haberleriyle daha önce çalışmalarına yer verdiğimiz Yasin Arıbuğa, yine geçmişle bugünü bir araya getiren gerçeküstü projesi a n i m a t i o n ile gündemimizde.

Arıbuğa, bu defa önceki çalışmalarına göre daha eklektik bir yöntem izliyor. Arıbuğa kimi zaman klasik bir eseri manipüle ederek bugüne dair dolaylı bir sistem eleştirisi sunarken, kimi zaman internet dünyasının sembolleriyle klasik eserleri yan yana getiriyor. Projede soyut hipnotik animasyonlara, canlanan dövmelere, absürt kompozisyonların içine yerleştirmiş klasik figürlere rastlamak da mümkün. Önceki animasyonlarındaki gibi müziği espriyi destekleyen bir unsur olarak hareketli görüntülere ekliyor.

Görsel iletişim tasarımı öğrencisi olan Arıbuğa’nın çalışmalarını, Behance ve Instagram hesapları üzerinden takip edebilirsiniz.

Görsel: Behance