Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yarın Ofisinizi Uber’le Yavru Köpekler Ziyaret Edebilir

Yarın Ofisinizi Uber’le Yavru Köpekler Ziyaret Edebilir

UberPATİLER servisiyle 5 Kasım Perşembe günü ofisinize 15 dakikalığına yavru bir köpek çağırabilirsiniz.

Güncelleme 4 Kasım 2015 23:18:

Uber, kampanyayı hayvan hakların yönelik gelen haklı tepkiden ötürü geri çekti. Kararı Twitter hesapları ve resmi blogları üzerinden duyurdu.

29 Ekim ABD’deki Ulusal Kedi Günü’ne özel olarak Uber, UberKITTENS isimli bir servis başlatmış ve 50 şehirde talep üzerine 15’er dakikalık oyun molalarıyla kedi teslimatı yapmıştı. Uber Istanbul’da bu kampanyaya benzer bir sistemle farkındalık kampanyası kurgulayarak kullanıcılarına yavru köpek kadrosuyla 15 dakikalık bir oyun arkadaşı teslim edecek.

Haçiko Derneği ile birlikte hazırlanan kampanya 5 Kasım 2015’te 11:00 ile 15:00 arasında aktif olacak ve sistem menüden UberPATİLER‘i çağırarak çalışacak. 15 dakikalık oyun vaktinden sonra hesabınıza 30 TL değerinde bir meblağ yansıyacak ve bu gelirin tamamı Haçiko Derneğine bağışlanacak.

9 köpeğin görev alacağı kampanya ile ilgili Uber’in tek ricası çağırmadan önce mekanda alerjisi olan bir insanın olmadığından emin olunması ve yetkililerin sorun yaratmayacağından emin olunması.

Uber’in 9 yavru köpeklik kadrosu ise şu şekilde; Müdür, Çarşı, Karamel, Kelebek, Panda, Şapşik, Bitirim, Köri ve Uslu. Talebin çok yoğun olacağını belirten Uber, hangi köpeğin sizi ziyaret edeceği konusundaysa bir garanti vermiyor.

Kampanyanın nihai amacı sahipsiz hayvanların barınaklarda yaşamasındansa farkındalık yaratarak sıcak ve mutlu bir yuvaya kavuşması olduğu ise aşikar.

4 saat boyunca daha önce bilmedikleri yoğun bir ilgiyle karşılaşan 9 yavru köpek, barınağa döndüğünde ne hissedeceğinin de değerlendirilmesi gerektiği düşünüyorum. Aynı zamanda insan tarafında da bir canlı ile ortalama 15 yıl geçirmek için 15 dakika oyun oynamak yeterli olur mu? Veya yavrular ergen ve yetişkin olduğunda da küçükken şirin olduğu için sevildiği kadar sevilir mi? Uber ve Haçiko birlikteliğinden ve kampanyanın niyetinden bir şüphem olmasa da yarın görev alacak hayvanların ruhsal sağlığı ve sahiplenilecek yavru köpeklerin tekrar sokağa terk edilmeyeceği garantisi de endişelerim arasında.

Görsel; Uber