Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yapay Sinir Ağının Senaryosunu Yazdığı Kısa Filmi: Sunspring

Yapay Sinir Ağının Senaryosunu Yazdığı Kısa Filmi: Sunspring

Silicon Valley'in yıldızı Thomas Middleditch'in başrolde oynadığı bilim kurgu kısası bir teorinin de ispatı niteliğinde.

Yapay sinir ağlarını kullanarak yapabileceklerimizin sadece DeepDream ile fotoğrafları rüyalatmak olduğunu sandığımız bir dönemi geride bıraktık. DeepDream ile yapılmış eserlerle sergiler açıldı, projeksiyon performansları kurgulandı. Yapay sinirleri kullanarak birçok farklı şey yapabileceğimizi ise bu denemelerle adım adım görmüş olduk. Fakat teorinin pratiğe dökülme aşamasında robotun yaptığını değerleyecek alanımız olmamıştı.

Yapay zeka üzerine yaptığı akademik çalışmalarla tanınan samim, bizlere gelecekten ilk işaret fişeğini yapay sinir ağlarına görsel öykületme deneyiyle göstermişti. Bir yanda McCann Japan yapay zeka ve insan arasında yaratıcı reklam kampanyası kurgulama yarışı verirken yönetmen Oscar Sharp ve başroldeki Silicon Valley yıldızı Thomas Middleditch eşliğinde yapay sinirlere bilim kurgu senaryosu yazdırıldı.

Tüm bilim kurgu filmlerinin senaryosunu okuyan yapay sinirler ardından bu veri setini temel alarak sıfırdan bir senaryo yazdı. Sonuç ise robot – insan ilişkisini sadece film karesinden çıkarıp dünyamızda da düşünmeye davet ediyor. Neticede yapay zekanın yazmış olduğu bir kısa film ile karşı karşıyayız.

Görsel: Youtube