Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yandex Navigasyon’la İstanbul’da Boşalan Park Yerini Anında Görün

Yandex Navigasyon’la İstanbul’da Boşalan Park Yerini Anında Görün

Yandex Navigasyon kullanıcıları artık diğer kullanıcıların boşalttığı park yerlerini gerçek zamanlı olarak görüntüleyebiliyor.

Navigasyon alanında bu yıl içinde kendine bir vizyon biçen ve bu amaç için çalışan Yandex, trafiğin ve yolculuğun her noktasında kullanıcılarının hayatını kolaylaştıracak yeni özellikler geliştiriyor. Akıllı navigasyon çözümleri olarak vizyonunu özetleyen Yandex, dünyada bir ilk olarak lanse ettiği boşalan park yerlerini kullanıcılarına bildirme özelliğini aktif hale getirdi.

Park Yeri Asistanı isimli özelliğini geçtiğimiz günlerde yayınlamış olan teknoloji şirketi kullanıcılarına otopark ücreti ve park rotaları gibi ek özellikler sunmaya başlamıştı. Şimdi ise bu özelliğini biraz daha genişleterek kullanıcılarına boşalan park yerlerini gerçek zamanlı olarak gösterecek ve istendiğinde rota çizecek. Yandex bu özelliği sunmak için şehirler üzerinde her dakika her noktasını gözetleyen uydular uçurmuyor. Keza bu muazzam bir maliyet anlamına gelir. İstanbul’u gökyüzünden izlemek yerine kullanıcı verisinden faydalanarak uygun park yeri bilgisine kavuşuyor. Yandex Navigasyon kullanıcıları park ettikleri yerden ayrıldığında o noktanın yakınındaki diğer Yandex Navigasyon kullanıcıları da bu durumdan haberdar oluyor. Böylece Yandex Navigasyon büyük veriyi kullanarak kullanıcılarına şehir içinde gerçek zamanlı park yeri bilgisi sunuyor. Bu özellik aktif olduğunda ise Yandex arka planda çalışmaya devam ediyor. Ancak akıllı telefonların pilinin 24 saatte sadece %1’ini tüketeceğini söylüyor

Görsel: Basın bülteni, Yandex