Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yamaha’dan Mobiliteyle İnsan Arasında Bağ Kuran İki Yeni Konsept

Yamaha’dan Mobiliteyle İnsan Arasında Bağ Kuran İki Yeni Konsept

Yamaha, Japon adalarında yaşayanları dışarı çıkmaya ve mobiliteye cesaretlendiren 05GEN ve 06GEN isimli konseptler tasarladı.

Japon’yadaki kırsal bölgelerdeki ulaşım dinamiklerine farklı bir bakış açısını sunan Yamaha, 05GEN ve 06GEN isimli iki konsept araç tasarladı. Elektrikli bisiklet gibi görünen, 3 tekerlekli ve rüzgarlıklı 05GEN, Yamaha’nın giyilebilir mobilite olarak tanımladığı deneyimi sunuyor. 06GEN ise birbirine bakan koltukları ve geliştirilmiş bir golf arabası görünümüyle de mobil veranda vizyonunu taşıyor.

Japonya’nın merkez adasındaki Onomichi kentinden başlayıp Shikoku adasındaki Imabari şehrine kadar devam eden Shimanami Kaido otoyolu bulunuyor. Şehirlerin ve adaların üzerinden geçerek inşa edilen bu yolun sonunda, Imabari‘de, mimar Toyo Ito‘nun mimarlık müzesi yer alıyor. Bu müze ve içinde yaşayan genç sanatçılar da şehrin çehresini değiştirmeye başlamış. Yeni tasarımlar ve dinamikler yaratan Toyo Ito ile Yamaha işbirliği yaparak şehir içinde kısa mesafelerde çözüm yaratacak konsept ulaşım araçları tasarladı.

05GEN, günlük hayatı içinde bireysel ulaşımın büyük yer kapladığı bireyler için tasarlanmış bir konsept. Tek kişilik bir yaşam içerisinde hem hızlı hem de güvenli bir şekilde seyredip dışarı çıkmayı deneyime dönüştüyor. 06GEN ise tıpkı evinizde misafir ağırlar gibi bir çevre yaratıyor ve düşük hızda ulaşım sağlıyor.

06GEN:

05GEN:

Görsel: Yamaha