Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yakın Geleceğin Taşınabilir Mobilya Trendi: Fırınlanabilir Mobilya

Yakın Geleceğin Taşınabilir Mobilya Trendi: Fırınlanabilir Mobilya

Ikea'ya rakip olacak gibi görünen pişirilebilir mobilya döneminin gelmesine henüz var ama teknoloji takibe değer.

Ikea hayatımıza girdiğinden beri dekorasyon kararları vermek de, taşınmak da., ev döşemek de eskisinden daha kolay. Artık yalnızca otomobillerimizle taşıyabileceğimiz kutuları eve kendi imkanlarımızla götürüp mobilyalarımızı kendimiz kurabiliyoruz. Peki ya materyalini alıp akşam eve geldiğinizde 10 dakika içinde modern bir mobilya inşa etmeye ne derdiniz, hem de pişirerek?

https://www.youtube.com/watch?v=-fDsPBmVD0w
Belçikalı tasarım ofisi Noumenon‘dan tasarımcı Carl De Smet’in geliştirdiği yeni materyal teknolojisi bu imkanı sunuyor. Açılır-kapanır (pop-up) metali ‘şekil hafızalı polimer’ yani daha ucuz plastiğe çevirerek ürünün daha kolay taşınmasını ve gönderiminin kolaylaşmasını sağlıyor. Ürün daha sonra eski formunu hatırlayıp ona geri dönebiliyor. Tıpkı patlamış mısır gibi düşünün.
Ikea’nın taşınma ve katlanılabilir ürün fikrinden çıkan bu ürünler paketlenmiş mobilyada son devrim olarak adlandırılıyor. Bu ürünler, bu özelliği ile tasarımda öne çıkan ürünler olmakla kalmayıp global olarak yayılabilecek, dünyanın her yerine gönderilebilir bir ürün skalası sunuyor mobilya markalarına.
Ürünler tabii ki onu doğru forma getirebilecek tüketici gerektiriyor, tasarımlar işi ile aktıve olarak kendi formunu buluyor. Ev içi kullanım için ekstrem bir örnek çünkü fırında pişirmekten öte bir işi gerektiriyor. Şu an bu ürün piyasaya sunulmak için kendini ispatlama aşamasında. Materyali henüz çok pahalı ve bu teknoloji ile daha büyük ev eşyalarının yapılıp yapılamayacağının yanıtı hala net değil. Yine de taşınabilir mobilya konusunda izlenmesi gereken bir teknoloji.