Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bisiklet Keyfini Yağmur Çamur Demeden Yaşatan Tulumlar

Bisiklet Keyfini Yağmur Çamur Demeden Yaşatan Tulumlar

72andSunny reklam ajansından Amsterdam'ın yağmurlu havasına aldırmadan bisiklete binenler için şık bir çözüm geliyor.

Amsterdam’a gidenler bilir, Amsterdam bir bisiklet şehridir. Küçük-büyük, genç-yaşlı demeden herkes her yere bisikletle gider. Ancak Amsterdam’a gidenler şehrin genelde soğuk ve yağmurlu olduğunu da fark etmiştir. Bu da doğal olarak bisiklete binmek konusunda biraz sıkıntı yaratır.

72andSunny Amsterdam isimli reklam ajansı bu bisiklet ve yağmur ikilisinin yarattığı soruna el atmaya karar vermiş ve sonuç olarak Raynsie ortaya çıkmış. Nedir Raynsie diyecek olursanız, Raynsie Hollanda kültüründen esintiler taşıyan, şık bir yağmur tulumu, özellikle şehir bisikletçileri düşünülerek tasarlanmış. Katlandığında küçücük bir çantaya sığabilen tulumlar, özellikle canlı renk ve desenleriyle dikkat çekiyor. Örneğin, “Dip” isimli model Amsterdamlıların yiyecekleri sosa batırmasından ilham almış. Üç farklı renkte geliyor ve kolları sosa batırılmış gibi farklı renkte. “Hagelslag” modeli ise sabah kahvaltılarında ekmeğin üzerine serpiştirilen parçacıklı şekerlemelerden ismini alıyor ve deseni de o rengarenk parçacıkları hatırlatıyor.

Fikrin çıkışı 3.5 yıl önce ajans henüz taze bir ajansken ortaya çıkmış. Topluma faydalı olabilecek bir şey tasarlama amacıyla Amsterdam’da yaşayanları ne olursa olsun kuru tutacak bir çözüm olarak Raynsie yaratılmış. Yepyeni bir ürün yaratma sürecini sıfırdan yürüten ajans, her adıma reklam ajansı titizliğiyle yaklaştıklarını ama iyi bir ürün ortaya koymanın ne kadar zor olduğunu da öğrendiklerini söylüyor.

Üretim; dünyanın önde gelen aktif giyim üreticilerinden olan Çin menşeli KTC ile işbirliği yapılarak tüm etik standartlara uygun şekilde Çin’de gerçekleşmiş. Fiyatlarsa reflektör özelliği olup olmamasına göre 299 ile 350 euro arasında değişiyor. Kumaşlar su geçirmez, rüzgar geçirmez ve nefes alabilir yapıda. Şu an için yalnızca internet üzerinden satın alınabiliyor.

Görsel: Raynsie