Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yağlı Boya Tabloların Canlandığı Van Gogh Filmi’nin İlk Fragmanı Yayınlandı

Yağlı Boya Tabloların Canlandığı Van Gogh Filmi’nin İlk Fragmanı Yayınlandı

Vincent Van Gogh’un hayatını anlatan ‘Loving Vincent’ filmi 100’den fazla ressamın çizimleriyle hayata geçiyor.

Dünyaca ünlü ressam Vincent Van Gogh’un hayat hikâyesini anlatan ‘Loving Vincent’ filminin ilk fragmanı yayınlandı. Film, Hollandalı ressamın fırça darbelerini anımsatan ve 100 ressam tarafından çizilen 12 yağlı boya tablonun art arda eklenerek birer saniyelik görüntüler oluşturmasıyla yaratıldı.

Yapımına 2012 yılında başlanan ve yakın bir gelecekte gösterime girmesi planlanan film, Van Gogh’un 125 yıl kadar önce yaşadığı çalkantılarla dolu hayatı, kariyerini ve yolunun bir şekilde kesiştiği insanları konu ediniyor.

Film yapımcılarının açıklamasına göre, Van Gogh’un hayatında önemli bir yer tutan sahnelerin canlandırılması ve uzun metrajlı bir film haline getirilmesi için projeye 100’ün üzerinde ressam katkıda bulundu.

Oscar ödüllü film stüdyoları BreakThru Films ve Trademark Films’in yapımını üstlendiği projenin tamamlanıp son halini alabilmesi için Polonya’nın Gdansk şehrindeki merkez stüdyoda çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Filmin hangi aşamada olduğunu görmek için web sitesini ziyaret edebilir, ressam olarak filme ve ekibe katkı sağlamak isterseniz de bu bağlantıdan başvuru yapabilirsiniz.

Görsel: Loving Vincent, YouTube