Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Xbox, Yıllar Öncesine Ait Anıları Canlandırıyor

Xbox, Yıllar Öncesine Ait Anıları Canlandırıyor

Babasını kaybetmesinin ardından geçen yıllar boyunca Xbox'ına dokunmayan genç, yıllar sonra konsolu yeniden çalıştırıyor ve geçmişe dair anılar canlanıyor.

Microsoft Xbox’a dair, şimdiye kadarki en duygusal ve etkileyici video, büyük ilgi uyandırdı. Ancak, Microsoft bile, geçtiğimiz haftaya kadar böyle bir videonun varlığından haberdar değildi.

Los Angeles’lı bir film yapımcısı olan fakat şimdiye kadar gerçek anlamda bir kısa film yapma fırsatı bulamayan John Wikstrom’un elinden çıkan iş, yapımcının portföyünde dikkat çeken işlerden biri haline gelmiş olmalı.

“Player Two” adını taşıyan kısa filmde, bir köşeye kaldırdığı ve yıllardır elini sürmediği Xbox’ını uzun bir süre sonra tekrar oyun oynamak için açan bir genç yer alıyor. 2001 yapımı, ne kadar dayanıklı bir yapıda olsa da hantallığıyla tasarımdan bir parça yoksun olan Xbox’ına, babasının ölümünden sonra bir daha dokunmamış olan delikanlı, yıllar önce babasıyla birlikte RalliSport Challenge isminde bir yarış oyunu oynadıklarını söylüyor.

Babasının kazandığı yarışa ait oyunun ise babasının hayalini yaşatır şekilde konsolda hâlâ kayıtlı olduğunu fark ediyor ve oyunda bir hayalet otomobil dikkatini çekiyor.

YouTube’a yayınlanan “Video Oyunları Ruhani Bir Deneyim Olabilir mi?” (Can Video Games Be a Spiritual Experience?) adını taşıyan videonun altındaki bir yorumdan yola çıkarak hazırlanan kısa filmde, 00WARTHEARAPHY00 rumuzlu kullanıcının sözleri, aynı şekilde kullanılıyor.

Bu etkileyici YouTube yorumunu 1 yılın ardından reklam filmine dönüştürmeye karar veren Wilkstrom, yorumda yazan her şeyin yaşananları o kadar iyi anlattığını düşünmüş ki hiçbir kısmına dokunmak istememiş ve yorumu olduğu gibi filme taşıma kararı almış. Wikstrom, geçtiğimiz haftadan bu yana 1 milyonun üstünde izleyici tarafından seyredilen kısa filmin, yakınını kaybeden diğer oyun severlerden duygusal tepkiler aldığını, insanların kendisine anılarını canlandırdığı için teşekkür ettiğini söylüyor.

Kısa film, bir açıdan da geçtiğimiz günlerde, bugüne dek 85 milyonun üzerinde satan, 10 yıllık serüveni Microsoft tarafından resmen noktalandığı duyurulan ve oyuncular arasında üzüntüyle karşılanan Xbox 360’ın hüzünlü vedasını hatırlatıyor.

Görsel: YouTube