Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Wu-Tang Clan’ın Yeni Albümü Hoparlör İçinde Satılacak

Wu-Tang Clan’ın Yeni Albümü Hoparlör İçinde Satılacak

Hip-Hop topluluğu Wu-Tang Clan yeni albümünü özel tasarımlı taşınabilir hoparlör ile yayınlıyor.

Dijital dünya içerisinde değişen müzik endüstrisinde 2000’lerin başında dijital kopyalara karşı bir tutum sergileniyordu. Korsan kopyalar, albüm gelirlerinin düşmesi, yayınlanmamış albümlerin önceden internete sızması gibi konular herkes için bir sorundu. Ancak geride bıraktığımız birkaç yıl içerisinde bu tutum kimi deneysel isimler tarafından farklı yorumlanmaya başladı. U2, iCloud üzerinden son albümünü ücretsiz olarak yayınlamıştı. Tabii her Apple kullanıcısı U2 sevmek zorunda olmadığı için bu proje tepki çekmişti. Bunun yanı sıra ortak paylaşım ağı olan BitTorrent üzerinden Moby, Innocents albümünü yayınladı. Geçtiğimiz hafta ise Thom Yorke da Tomorrow’s Modern Boxes isimli albümünü aynı mecra üzerinden yayınladı. Bir kısmını ücretsiz indirebildiğiniz albümün tamamını indirmek için ise küçük bir miktar üyelik ücreti ödüyorsunuz. Bu model içinde ücretsiz olarak yayınlanan albümler de mevcut. Bu isimler kadar ünlü olmasalar da kendi kitleleri içinde saygın bir yere sahip olan Gramatik, Little People, Death Grisp, Beats Antique gibi isimler de ücretsiz olarak albüm yayınlayanlar arasında.

90’lardan bu yana etkin olan Hip-Hop grubu Wu-Tang Clan ise yeni albümleri dijital ve fiziksel kopyanın yanı sıra Boombotix ile anlaşarak portatif hoparlör ile birlikte satışa çıkardı. Ön sipariş aşamasındaki bu hoparlörler ile müziği tüketim alışkanlığımıza da farklı bir vizyon sunmayı amaçlıyorlar. A Better Tomorrow isimli yeni albümlerinin bir diğer önemi de müzik kariyerlerinde 20 yılı geri bırakmaları.

Boombotix’in CEO’su yaptığı açıklamaya göre giyilebilir hoparlörlerini Wu-Tang için yeniden tasarladıklarını ve depolama alanı ile dosya yönetim sistemi entegre ettiklerini belirtiyor. Ön sipariş aşamasında olan ürün Boombotix’in sitesi üzerinden alınabiliyor.